Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

Konsert

Stockholmsdagen 080808 i Kungsträdgården

Niklas Strömstedt

Niklas Strömstedt (foto: Dr. Rock).En lagom småmysig liten kort konsert med vår genomtrevliga Niklas Strömstedt med cirka fyra låtar som tog fart, lite sådär lagom på något sätt. På 19 minuter (Dr. Rock tog tid) serverar Niklas lite käcka popschlagers som han alltid gjort. Det var länge sedan Niklas blev artist, trettio år har gått sedan han slog sig fram som musiker i Ulf Lundells kompband och som medlem i Lasse Lindbom Band. NU ser jag honom som en artist som kommit så långt han kan komma med mainstreampop utan några specifika uppseendeväckande drag. Niklas Strömstedt är en trygg popartist som gör ett bra jobb för trygga svenska medborgare.

2 @@

Erik Gadd

Erik Gadd (foto: Dr. Rock).Han är tillbaka med en svensk platta som är en återkomst till svenska språket. Hans första platta var på svenska och kom ut för ungefär 20 år sedan. När han nu uppträder på Kungsträdgården, så släpper han ut ett riktigt partymonster som borde få alla i publiken att vilja dansa. Men en artig svensk publik nickar på sin höjd på huvudet, sådan tycker jag som musikälskare är tråkigt. Erik Gadd sjunger både låtar från sin nya skiva liksom han river loss några av sina gamla godingar från sina engelskspråkiga skivor. Jag tycker om det hela och har det förbaskad bra, rakt igenom den korta showen. Det är funkrytmer och discosoul för hela slanten. Erik Gadd borde härska på planeten.

4 @@@@

Rockfolket 50 års rockturné

Rock-Olga (foto: Dr. Rock).Alla i Rockfolket var tyvärr inte med på konserten utan Rock-Ragge och hederliga hjälten burken höll sig borta. Men det gjorde faktiskt ingenting, utan coolaste ladyn i stan Rock-Olga underhöll oss i åskådarmassan med dråpliga vitsar och gamla öronhängen som vi alla minns. Rock-Olga slår det mesta med sin sköna stil. Lennart Grahn (foto: Dr. Rock).Little Gerhard drog av Elvislåtar och sjöng givetvis sin egen odödliga Den siste mohikanen. Han är en skön lirare som fortsätter sin rockiga stil utan att ge upp det roliga i livet. Svenska gruppen Shanes som började som ett trevligt popband för att fortsätta sin karriär som ett vedervärdigt dansband. Little Gerhard (foto: Dr. Rock).Deras ledsångare Lennart Grahn fick chansen att spela lite smarta trevliga 60-talsdängor som ersättare för burken och Rock-Ragge, det gjorde han med bravur. Kompbandet på själva showen var också bra och väl samspelade. Både Dr. Indie och Dr. Rock kände sig tillfredställd av en kul rockshow från förr.

4 @@@@

Musik

Alice Cooper — Along Came a Spider

Backyard Babies — Backyard Babies

Blaze Bayley — The Man Who Would Not Die & Scars on Broadway — Scars on Broadway

Bloc Party — Intimacy

Conor Oberst — Conor Oberst

Dr. Indies musiktips september 2008

George Jones — Burn Your Playhouse Down & I Lived to Tell It All

Glen Campbell — Meet Glen Campbell & The Very Best of Glen Campbell

J. D. Souther — Border Town: The Very Best of J. D. Souther

Korta musikrecensioner XLII

Langhorne Slim & The War Eagles — Langhorne Slim

Leoš Janáček — The Excursions of Mr. Brouček

Madonna 50 år

Melvins — Nude with Boots

Minilogue — Animals

Okkervil River — The Stand Ins

Primal Scream — Beautiful Future

Randy Newman × 3

Rodney Crowell — Sex and Gasoline

Ron Sexsmith — Exit Strategy of the Soul

Scar Symmetry — Holographic Universe

Silver Jews — Lookout Mountain, Lookout Sea & My Morning Jacket — Evil Urges

Simply Funk: 4 CDs of Essential Funk Classics

Sparks — Exotic Creatures of the Deep

Stereolab — Chemical Chords & The Verve — Forth

T.I. — Paper Trail

The Game — L.A.X. & Ice Cube — Raw Footage

The Subways — All or Nothing

Tony Joe White — Deep Cuts

Wolf Parade — At Mount Zoomer