Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

På TV

The Crow: Stairway to Heaven — The Complete Series 1998–1999

The Crow.Jag är ohjäpligt förälskat i James O’Barrs gotiska postmoderna rock ’n’ rollserie som han lanserade som tecknad serie för flera år sedan. Den slog omkull en hel värld och plötsligt ville man filma den och ge liv åt karaktärerna. Det är en fantastisk tv-serie liksom filmerna blev. Det är en gotisk nattsvart serie fullt värdig Edgar Allan Poe med allting som du kan tänka dig för att skapa atmosfärisk scenografi med en lättsam nyandlig metafysisk känsla. Grunden är hur den begåvade rockmusikern Eric Draven och hans flickvän Shelly Webster skall ingå en ritualisk bröllopscermoni. Men det avbryts av ett gäng får i uppdrag att ta livet av de båda. Kräken våldtar Shelly och sedan mördar de paret genom att kasta ut dem från fönstret flera våningar upp. Ett år senare återkommer Eric Draven till vår levande värld tack vare att en kråka återför hans själ till jorden för att ställa saker till rätta/hämnas. Han blir en martial artexpert som vid olika situationer blir en hårdsminkat Marilyn Mansonfigur som tar sin hämnd på sina mördare.

The Crow.Det är grunden till en fascinerande värld. Det blev först en film med Bruce Lees son, Brandon Lee, han dog under omständigheterna på grund av en olycka. Filmen hann bli klar. Den blev oerhörd fascinerande film, ett mästerverk om ni frågar mig. Svart som en gotisk metalisk rocklåt. För det var den första gotiska film där vi har rockmusikens kraftkälla i centrum. Det är ännu tydligare i tv-serien The Crow för där pumpar det ut stundtals magisk pulserande grungerock. Serien är en helt underbar serie fullt med vackra kärleksbudskap där kärleken binder samman en man och hans kvinna, där kärleken är själarnas motsägelsefulla band vilket sammanbinder de vackra själarna för tid och evigt. I tv-serien spelar min favorithjälte den högst begåvade Mark Dacascos, Eric Draven ”The Crow”, den bisarre poetiska hämnaren. Eric som vill göra allt för att förenas med sin vackra älskade Shelly. De träffas när Eric Dravens band spelar på en klubb där hon är servitör. De blir ohjälpligt förälskat i varandra. Syskonsjälar och drömmare gemensam förening. Mark Dacascos är perfekt som vår hjälte ”The Crow” med en form av hybrid mellan sårad älskare och hämnande ängel. Tv-serien gick för något år sedan i tv 6. Den finns nu äntligen på dvd att beskåda. Se den, det är måste att se.

4 @@@@


Journeyman.Lite kort om en ny suverän tv-serie som går på tv3 — en science fictionserie om journalisten David Vassar upptäcker plötsligt sin nya förmåga att åka tillbaka till det förflutna, oftast en nära tid. Han skall tydligt ställa saker och ting till rätta. Men det blir även personliga problem med sin hustru, barn och broder som är polis. Den utsökta skådespelaren Kevin McKidd från tv-serien Rome spelar med ära och integritet journalisten David Vassar. Det är en intelligent serie som för tillfället är min favoritserie.

Musik

Alice Cooper — Along Came a Spider

Backyard Babies — Backyard Babies

Blaze Bayley — The Man Who Would Not Die & Scars on Broadway — Scars on Broadway

Bloc Party — Intimacy

Conor Oberst — Conor Oberst

Dr. Indies musiktips september 2008

George Jones — Burn Your Playhouse Down & I Lived to Tell It All

Glen Campbell — Meet Glen Campbell & The Very Best of Glen Campbell

J. D. Souther — Border Town: The Very Best of J. D. Souther

Korta musikrecensioner XLII

Langhorne Slim & The War Eagles — Langhorne Slim

Leoš Janáček — The Excursions of Mr. Brouček

Madonna 50 år

Melvins — Nude with Boots

Minilogue — Animals

Okkervil River — The Stand Ins

Primal Scream — Beautiful Future

Randy Newman × 3

Rodney Crowell — Sex and Gasoline

Ron Sexsmith — Exit Strategy of the Soul

Scar Symmetry — Holographic Universe

Silver Jews — Lookout Mountain, Lookout Sea & My Morning Jacket — Evil Urges

Simply Funk: 4 CDs of Essential Funk Classics

Sparks — Exotic Creatures of the Deep

Stereolab — Chemical Chords & The Verve — Forth

T.I. — Paper Trail

The Game — L.A.X. & Ice Cube — Raw Footage

The Subways — All or Nothing

Tony Joe White — Deep Cuts

Wolf Parade — At Mount Zoomer