Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

In memoriam LVII

The Four Tops ledsångare Levi Stubbs är avliden 1936–2008

The Four Tops.Det är så trist att läsa om att den eminenta sångaren från klassiska The Four Tops är död för ett tag sedan, hans röst som hade sitt läge i basen var musikaliska motorn till stor del i The Four Tops. Levi Stubbs symboliserar starkt hela framtoningen av The Four Tops mest framträdande scenshower. Levi Stubbs hade en gentil förmåga att fördjupa de mest sköna Motownlåtar så att de framstår som världens mest fantastiska sånger du någonsin har hört, för de var dessutom några av världens främsta låtar. Levi Stubbs fascinerande röst skapade djuphet i de finaste sånger jag vet från musikhistorien och soulens musikaliska ögonblick.

Exempel på The Four Tops heligaste sånger som Levi Stubbs tolkade snyggt: I Can’t Help Myself (Sugar Pie Honey Bunch, Reach Out, I’ll Be There och Standing in the Shadows of Love. Det finns naturligtvis flera andra sånger att nedteckna, men jag tycker att dessa klassiker räcker för den eviga stunden.

R.I.P. önskar Blaskanredaktionen.

Kungen av ska och rocksteady Alton Ellis är död 1944–2008

Alton Ellis.Alton Ellis föddes på Kingston 1944 och skapade sig en karriär via klassiska producenter och Dj:s från Jamaicas elit på skafronten. Duke Reids skivbolag och Clements ”Coxsone” Dodds legendariska studio One. Han hade ett band The flames tillsammans med sin broder, men Alton Ellis är mest känd som soloartist. Han gav ut en singel Rocksteady som slog an och skapade en speciell stil inom skamusiken som jag tror förebådade reggaemusikens intåg.

På hans myspacesida finns det dunderskön skamusik från Alton Ellis — MySpace.com - Alton Ellis - - Reggae / Ska / Annat - www.myspace.com/altonellisod

Vila i frid Alton Ellis.