Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

På TV

TV-serier XV

Oskyldigt dömd på tv 4

Oskyldigt dömd.Min nya favoritserie är den svenska serien ”Oskyldig dömd” som i tolv fristående avsnitt tar upp en sorts debatt om rättsläget i vårt avlånga kungliga land. Mikael Persbrandt spelar straffrättsprofessorn Markus Haglund som tillsammans med fyra juridikstuderande blir ett team som tar upp fall där bevisen är otillräckliga och man kanske har oskyldigt dömda att undersöka. Mitt i allting finns det också pekpinnar mot rättsväsendet på flera olika sätt. Det är en delikat och läcker serie med en kvinnokarl som professor, med viss känsla att det skulle kunna vara Leif GW Persson, bortsett från att han är kriminolog. Nåväl serien är spännande och Mikael Persbrandt är nästan för perfekt som sluggern som tar äran av diverse polismyndigheter. Det är en häftig svensk serie som jag slaviskt följer. Lite av Dr. House finns i Mikael Persbrandts gestaltning.

Dr. Gregory House

House.Engelska skådespelaren Hugh Laurie fortsätter att på ett underbart sätt att skildra den cyniska och sarkastiska läkaren Dr. House, vars ben blivit sämre efter en misslyckad operation - muskeldöd i ena benet så att han haltar omkring på det. Men eftersom han är ett geni på märkliga och svårartade sjukdomar så får han leda ett team med unga forskare för att bota och lösa problemen. Trots att sjukhusledningen är tveksam så gör han jobbet bättre än någon annan läkare. En smart serie som är underhållande som få andra serier.

Criminal Minds.Hugh Laurie är klippt och skuren som den här rollen. En elegant och skicklig skådespelare som hade sin start i flera engelska komediserier som ”Svarte Orm” och gjorde en hel del grejer tillsammans med Stephan Fry. Men som Dr. House är han bara bäst.

Till sist har man äntligen släppt loss nya säsongen av ”Criminal Minds” den som handlar om FBI’s beteendevetare och psykologer som åker omkring i USA för att hjälpa lokala polisen att lösa fall, är den serie jag diggar bäst efter ”CSI New York”.

Det var allt för den här gången.