Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

EN RÄTTSSTAT I FÖRFALL
EN DEMOKRATI I DÖDSVÅNDA

Vart är vi på väg? Vi har sett det ena skräckexemplet efter det andra på nedmonteringen av demokratin och rättsstaten. När terrorlagarna infördes hördes inte många protester från folket. Det var ju endast sådana med arabiskt klingande namn som drabbades, så ni teg, ni var ju inga araber. Nu drabbar de antidemokratiska lagarna även er, antipiratlagen som ger en parapolisiär myndighet rätt att frysa dina tillgångar vid blotta misstanken om brott. Och vid en rättegång ställs du inför omvänd bevisbörda, d.v.s. du tvingas att bevisa din oskuld. Vid ”vanliga” rättegångar ligger bevisbördan på åklagaren som genom framlagda bevis måste bevisa din skuld.

Jag ber er nu att i rättvisans och demokratins namn höja rösten för en man med ett arabiskt klingande namn Ali Berzengi och den negativa särbehandling han blir utsatt för. Han har hållits internerad och isolerad under 10 månader och är nu sedan 6 månader partiellt frihetsberövad med krav på att inställa sig hos säkerhetspolisen 5 dagar i veckan.

Ingen tidsgräns har satts för denna frihetsberövning vilken innebär att Ali Berzengi inte kan söka arbete. Eftersom han inte kan stå till arbetsmarknadens förfogande har han heller inte rätt till socialbidrag och matersättning.

Ali Berzengi dömdes 2005 enligt 2003 års terroristlag till 5 års fängelse och utvisning ur Sverige för att, oklart hur, ha förmedlat pengar till en okänd person som ansågs ha anknytning till en terrorstämplad motståndsorganisation i Irak. Han har hela tiden nekat till brott och bevisningen bygger endast på tolkningar av ett antal telefonsamtal och mejl.

Eftersom han i svensk press, men inte av domstolen, utpekats att ha bidragit till finansieringen av ett terrorattentat i sin hemstad Arbil med många dödsoffer finns en personlig hotbild mot Ali Berzengi och hans liv är i fara om han utvisas. Om så sker bryter Sverige mot svensk lag och FN-stadgan.

Och skall Berzengi och hans familj som består av hustru och tre minderåriga barn svältas till döds på grund av att Berzengi har fällts i domstol, med dessutom klen bevisföring från åklagarsidan. När införde Sverige dödsstraff för småbarn?

Dessutom är de Irakiska motståndsrörelserna det enda legitima i Irak idag. Om Sverige invaderas av främmande makt förväntar sig vår regering då att vi svenskar ska ställa oss på ockupationsmaktens sida?

Idag är det Ali Berzengi, i morgon är det du!

Astrid Boman

Musik

B. B. King — One Kind Favor & Seasick Steve — I Started Out with Nothin’ and I Still Got Most of It Left

Blackmore’s Night — Secret Voyage

Brian Eno & David Byrne — Everything That Happen Will Happen Today

Britney Spears — Circus & Akon — Freedom

Division of Laura Lee — Violence Is Timeless

DragonForce — Ultra Beatdown (Miss Vampyria)

Eagles of Death Metal — Heart On (Miss Vampyria)

Edguy — Tinnitus Sanctus

Frida Hyvönen — Silence Is Wild & Anna Ternheim — Leaving on a Mayday

Girlschool — Legacy & T.N.T. — Atlantis

Grand Magus — Iron Will

Guns N’ Roses — Chinese Democracy

Jonathan Richman — Because Her Beauty Is Raw and Wild

Korta metalrecensioner

Korta musikrecensioner XLV

Lindsey Buckingham — Gift of Screws

Ludacris — Theater of the Mind

John McLaughlin — Industrial Zen; Jonas Kullhammar Quartet — Son of a Drummer & Djeli Moussa Diawara & Bob Brozman — Ocean Blues: From Africa to Hawaii

Musikkommentarer X

Pain — Cynic Paradise (Miss Vampyria)

Per Gessle — Party Crasher

Psapp — The Camel’s Back

Queen + Paul Rodgers — The Cosmos Rocks

The Bronx — The Bronx; D.O.A. — Northern Avenger; Bloodshot — Murder the World & Khold — Hundre år gammal

The Decemberists — Always the Bridesmaid: A Singles Series

The Fireman (Paul McCartney) — The Electric Arguments

The Soundtrack of Our Lives — Communion

Timbuktu — En High 5 & 1 Falafel

Ulf Lundell — Omaha

Vic Chesnutt, Elf Power and The Amorphous Strums — Dark Developments

Vivian Girls — Vivian Girls