Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

Punk/metal

The Bronx — The Bronx

D.O.A. — Northern Avenger

Bloodshot — Murder the World

Khold — Hundre år gammal

The Bronx — The Bronx.The Bronx fortsätter i samma gamla hederliga hardcorestil med skarpa punkrötter i botten som de förut gjort på sina skivor. För mig är The Bronx ett rejält punkigt band som vågar slita sönder fegheten och ersätta det hela med tunga låtar som sångaren skriker sig igenom med äran i behåll,. The Bronx är ett bättre band än många inom punkgenren som slagit igenom de senaste åren. De har en kraftfullhet och en dominerande känsla av att behärska allting. Bra låtval och bra texter genomsyrar hela nya skivan. Det är sådant som inspirerar mig till att få upp känslan till att förstå att punkens energi fortfarande finns kvar.

The Bronx kanske har gjort årets bästa punkplatta.

D.O.A. — Northern Avenger.Ett band med 30 år på nacken är punkveteranerna i D.O.A. där en aggressiv Joey Shithead sjunger med små referenser till hardcorescen, men musikaliskt är bandet lika hårda de var under sin gyllene epok då de släppte ep:n ”Disco Sucks” vilket förändrade min värld för sådär 28 år sedan. Deras nya platta är faktiskt helt okej punk som låter argt och har dessutom en dos metall inom sina kompositioner. Det är en platta som jag tar föga på allvar. Utan det är småputtriga punkattacker som man lätt tar till sig utan tillkrånglade tillsatser. En av de bättre skivorna dock om man jämför med Green Day och alla usla MTV-punkband.

Bloodshot är ett deathmetalband som gärna smyckar sina skivor med ambitiösa låtar och hederlig hårt sound som borde väcka alla döda själar man kan finna i världen. Jag lyssnar på en ny stark platta frångänget som inte skyr några medel för att skoningslöst underhålla oss med maffigt riff och tunga ljudbilder som härrör från gamla drastiska dramatiska ondskefulla gudar i underjorden. Nya skivan vill döda hela världen och dess mänsklighet. Vissa plattityder kan man visserligen höra men ändå finns det starka partier i låtarna som håller för tid och evigt, eller åtminstone året ut.

Khold — Hundre år gammal.Norska blackmetalbandet Khold är inte lika tunga som det klassiska norska blackmetalbanden som gömmer sig norska fjordar och urskogar. Men Khold är ett av mina favoritband i genren. Långsamma låtar med en grym growlande sångare slår aldrig fel. Med sina referenser och möjliga släktskap med Darkthrone är alldeles förträffligt för min del. Khold är ett primitivt band som inte bygger sina blastbeats eller riff på tekniskt kunnande enbart utan har en rå energi som jag föredrar framför snabbspelande gitarrister. Den nya skivan visar att bandet är tajt men har en urkraft som långsamt kommer ut till ytan. Khold har gjort årets bästa blackmetalalbum i min värld.

Musik

B. B. King — One Kind Favor & Seasick Steve — I Started Out with Nothin’ and I Still Got Most of It Left

Blackmore’s Night — Secret Voyage

Brian Eno & David Byrne — Everything That Happen Will Happen Today

Britney Spears — Circus & Akon — Freedom

Division of Laura Lee — Violence Is Timeless

DragonForce — Ultra Beatdown (Miss Vampyria)

Eagles of Death Metal — Heart On (Miss Vampyria)

Edguy — Tinnitus Sanctus

Frida Hyvönen — Silence Is Wild & Anna Ternheim — Leaving on a Mayday

Girlschool — Legacy & T.N.T. — Atlantis

Grand Magus — Iron Will

Guns N’ Roses — Chinese Democracy

Jonathan Richman — Because Her Beauty Is Raw and Wild

Korta metalrecensioner

Korta musikrecensioner XLV

Lindsey Buckingham — Gift of Screws

Ludacris — Theater of the Mind

John McLaughlin — Industrial Zen; Jonas Kullhammar Quartet — Son of a Drummer & Djeli Moussa Diawara & Bob Brozman — Ocean Blues: From Africa to Hawaii

Musikkommentarer X

Pain — Cynic Paradise (Miss Vampyria)

Per Gessle — Party Crasher

Psapp — The Camel’s Back

Queen + Paul Rodgers — The Cosmos Rocks

The Bronx — The Bronx; D.O.A. — Northern Avenger; Bloodshot — Murder the World & Khold — Hundre år gammal

The Decemberists — Always the Bridesmaid: A Singles Series

The Fireman (Paul McCartney) — The Electric Arguments

The Soundtrack of Our Lives — Communion

Timbuktu — En High 5 & 1 Falafel

Ulf Lundell — Omaha

Vic Chesnutt, Elf Power and The Amorphous Strums — Dark Developments

Vivian Girls — Vivian Girls