Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

jag gapskrattar så jag håller på och gå sönder, herregud, hahaaaaa, aldrig i hela livet fått ett bättre skratt. Ett bättre upppiggande brev har jag aldrig fått (om man nu förstås frånser Emmas kärleksyttringar).

Bakgrund: Jag föranmälde i går natt ankomst till Runebergsmuseet i Borgå för att besöka det på fredagen när får finfrämmanden av historikern L. Hammarén som kommer till Finland och vill träffa mig men också besöka det där museet, en han Hammarén som är släkt med mig från en gren som delades någon gång mot slutet av 1600-svaret eller hur katten det nu var på Hammarön, denna L. Hammarén som för övrigt är direkt nedstigande om än med vissa kvinnoled från självaste Birger Jarl, men släkten kan spåras till burgunderkungar på 400-svaret (fastän tyvärr inte min släktled). Svaret nedan från museet, om mitt föregående besök där med konstnär Ia för så där två år sedan. Undrar just vad för påföljder de funderat på, och hur i all världen de kommit att läsa Blaskan, vem har tipsat dem, eller den där jävla dundersupersökmotorn google (och de söker då på sitt hemmuseum) som snart är halva mänskligheten (alltså google, inte Runeberg), men här av svaret, så njutbar text att undrar hur jag skall få in den i min ena roman, fastän det nu är olagligt att bruka andras text men sånt ger man ju fan i när ändå förnedrad av dem. Öh, skall mycket till innan man får nästa liknande:


Till Stefan Hammaren
Borgå stads kulturväsen, Borgå museum och Runebergs hem har denna höst sammankommit för att diskutera hur vi bör förhålla oss till ert senaste besök i Runebergs hem, som ni refererar i e-tidningen Blaskan. Vi har konstaterat att ni gett felaktiga uppgifter om använingen [användningen] av ert bildmaterial, att ni inte respekterat allmänna museiregler (förbud att röra museiföremål) samt att den artikel ni skrivit inte är seriös journalistik. Med hänvisning till att ni missbrukat er ställning som journalist vill jag informera om att vi inte kommer att bevilja ett fotograferingsstillstånd och inte heller i övrigt kommer att betjäna er som journalist i Runebergs hem i fortsättningen.

Ystävällisin terveisin Med vänlig hälsning
Susann Hartman
kulttuurijohtaja, kulturdirektör
Porvoon kaupunki, Borgå stad

Borgå stads [stads levande] kulturväsen, Borgå museum och Runebergs hem har denna höst sammankommit för att diskutera hur vi bör förhålla oss till ert senaste besök i Runebergs hem, som ni refererar i e-tidningen Blaskan, har vi härom kunnat konstatera att ni gett [givit oss] felaktiga uppgifter om använingen [användningen] av ert bildmaterial, att ni inte respekterat allmänna museiregler (förbud att röra museiföremål) samt att den artikel ni skrivit inte är seriös journalistik, med hänvisning till att ni därmed missbrukat er ställning som journalist [ledande krigskorresponsåpesodent trut] vill jag informera om att vi [ni] inte kommer att bevilja [beviljas] ett fotograferingsstillstånd och inte heller i övrigt kommer att betjäna er [betjänas] som journalist i Runebergs hem i fortsättningen [och kommer inte heller framledes på annat sätt bemötas som]

På Blaskan:

Textrådet, lyxpoeten Hammarén besökt Porrvoo, gamla kulturstaden Borgå, bevistar dekadenta oaserna II.

(Ia, är det inte lite väl fantastiskt. Var det inte lite roligt när vi var där, men kanské nog ändå dumt att sitta i den där förbannade rullstolen. Kanske var det bra att jag inte satt ut ditt namn som fotograf fastän du då blev sur över det ett tag? Men de där löjliga författarna som får runebergspriset får nog sitta i det där möblemanget som vi också intog. Eller inte att skratta, allvarliga saker.)

Musik

B. B. King — One Kind Favor & Seasick Steve — I Started Out with Nothin’ and I Still Got Most of It Left

Blackmore’s Night — Secret Voyage

Brian Eno & David Byrne — Everything That Happen Will Happen Today

Britney Spears — Circus & Akon — Freedom

Division of Laura Lee — Violence Is Timeless

DragonForce — Ultra Beatdown (Miss Vampyria)

Eagles of Death Metal — Heart On (Miss Vampyria)

Edguy — Tinnitus Sanctus

Frida Hyvönen — Silence Is Wild & Anna Ternheim — Leaving on a Mayday

Girlschool — Legacy & T.N.T. — Atlantis

Grand Magus — Iron Will

Guns N’ Roses — Chinese Democracy

Jonathan Richman — Because Her Beauty Is Raw and Wild

Korta metalrecensioner

Korta musikrecensioner XLV

Lindsey Buckingham — Gift of Screws

Ludacris — Theater of the Mind

John McLaughlin — Industrial Zen; Jonas Kullhammar Quartet — Son of a Drummer & Djeli Moussa Diawara & Bob Brozman — Ocean Blues: From Africa to Hawaii

Musikkommentarer X

Pain — Cynic Paradise (Miss Vampyria)

Per Gessle — Party Crasher

Psapp — The Camel’s Back

Queen + Paul Rodgers — The Cosmos Rocks

The Bronx — The Bronx; D.O.A. — Northern Avenger; Bloodshot — Murder the World & Khold — Hundre år gammal

The Decemberists — Always the Bridesmaid: A Singles Series

The Fireman (Paul McCartney) — The Electric Arguments

The Soundtrack of Our Lives — Communion

Timbuktu — En High 5 & 1 Falafel

Ulf Lundell — Omaha

Vic Chesnutt, Elf Power and The Amorphous Strums — Dark Developments

Vivian Girls — Vivian Girls