Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

2008

Dr. Rocks summering av 2008

2008 var året där börsen totaldök och vips så befann vi oss i den värsta finansiella krisen sedan 1930 talet. Men även ett år där folk på heltid har suttit och försökt konstruera den ena integritetskränkande lagen efter den andra, jag pratar om FRA-Lagen, Datalagringslagen och IPRED lagen. EU fick för sig att nivåerna på toxiner i livsmedel var på tok för låg och höjde därför gränsvärdena. 2008 året då de svenska idrottsliga prestationerna låste sig. Årets bottennapp på den fronten måste man väl ge till FILA, då brottaren Ara Abrahamian kände sig orättvist bedömd och därför lade sin OS-bronsmedalj på mattan när han i protest mot FILA lämnade medaljutdelningen. Stå på dig Ara hoppas FILA får ge med sig. Så vi får ett mer rättvist regelsystem inom brottningen.

Musikaliskt var året 2008 då nästan alla gamla giganter från 1970 och 1980 talet släppte ett album, jag pratar bl.a. om Whitesnake, Def Leppard, Uriah Heep, AC/DC, Nazareth samt Metallica.

Skivbolagen satsade allt för mycket på ytligt kommersiellt trams som idol t.ex. och satsade allt krut på att heja fram den/de politiker som satt och producerade integritetskränkande lagar.

Här kommer min lista på de bästa skivorna 2008

 1. Avantasia — Lost in Space (part 1 & 2) Tobias Sammet i högform, En härlig version av Ultravox Dancin’ with Tears in My Eyes.
 2. Royal Hunt — Collision Course: Paradox II Temaplatta med en härlig mix av metal och symfonisk progressive rock
 3. Ross the Boss — New Metal Leader En skiva det svängde om, rejält.
 4. Gary Moore — Bad for You Baby Gary Moore har äntligen hittat rätt i genren
 5. Uriah Heep — Wake the Sleeper En härlig skiva med bra låtar
 6. Volbeat — Guitar Gangsters & Cadillac Blood En skiva med attityd
 7. Scars on Broadway — Scars on Broadway Starka riff
 8. AC/DC — Black Ice AC/DC är tillbaks på spelplanen igen
 9. Edguy — Tinnitus Sanctus Melodiös svängig metal
 10. Nazareth — The News Bra platta. Bästa låten See Me
 11. Sparks — Exotic Creatures of the Deep Målande konstverk i toner

Charlotte Kalla fick ju inte årets bragdguld som jag förutspådde förra året, men Årets bragdguld gick istället till skytten Jonas Jacobsson, som i årets Paralympics tog tre guldmedaljer. Starkt jobbat…

Årets bottennapp/besvikelser går till Steve Lukather — Ever Changing Times samt till Metallica och Rick Rubin för det taffliga soundet och låtmaterialet på Death Magnetic. Det sista bottennappet går till staten israel som totalt verkar ha glömt hur det känns att vara utsatt, när de beter sig och genomför sitt krig i Gaza.