Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

Garage/Pubrock

The Fleshtones — Take a Good Look

The Fleshtones — Take a Good Look.Om ni har förälskat er i Mats Olssons fina samling med engelsk pubrock, som kom ut tidigare i år, vilket ingick i Feber-seriens samlingar, då är ni precis som jag svag för den här typen av rock. I höstas släppte Mats Olssons favoritband The Fleshtones en av sina många plattor med punk/garaerock. Den nya skivan Take a Good Look innehåller tolv starka snabba låtar som verkligen lyckats få fart igen på rocken. Det är bara att ta i emot med glädje. Bandet är visserligen numera reducerat när det gäller originalmedlemmar i bandet. Men det svänger hur som helst något grymt om bandet. Det är vad som är viktigast — att vi får en dos skitig rock ’n’ roll att dansa till eller dricka öl till. The Fleshtones erbjuder inga nya innovationer eller överraskar oss med nytt sound. Utan allting är precis som The Fleshtones har låtit i snart 30 år som garagerocken eller pubrockens sista stora band. Men jag är i alla fall supernöjd med att The Fleshtones orkar släppa loss sina inre demoner så att vi får en allt större dos av rockmusik att lyssna på som är av god kvalitet.

The Fleshtones.Det finns inre dynamik som erbjuder en variation inom bandets ramar, för det handlar inte om att föra oväsen på något sätt utan The Fleshtones faktiskt har goda melodier och ger musiken ett svängrum att utvecklas trots att låtarna ibland faller inom ramen för klassiska tre minuter.

Den klassiska uppsättningen bestod av lagledaren Peter Zaremba, Keith Streng, Bill Milhizir, Jan Marek Pakulski och saxofonspelaren Gordon Spaeth, han avled 2005 för övrigt. Nu finns inte Jan Marek Pakulksi med i bandet längre utan han har ersatts av Ken Fox. Fast det är inget som jag märker att det skulle inverka på den nya skivan negativt — den håller sig på rätt spår, rakt igenom hela skivan, utan en enda avvikelse. The Fleshtones rockar som vanligt bäst när det gäller okomplicerad rockmusik som du kan bedöva din hjärna med.