Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

Freakrock/garage

The Move — Anthology 1966–1972

The Move.Detta band tillhörde i den direkta eliten inom engelska rocken men deras vildsinta och smått galna garagerock gör dem till ett intressant och förbaskat bra band. The Move skulle jag placera någonstans i samma generation av band som The Who, Them, Zombies, Trashmen, The Sounds och The Electric Prunes och kanske lite avighet från The Rolling Stones passar in på bandet The Move. De två styrande ledarna i bandet var Roy Wood och Jeff Lynne — vilket tog med sig The Move till en scen där man skapade psykedeliska trippar, garagerock och vildsint freakoutrock; allting finns med på den här boxen med The Move.

The Move — Anthology 1966–1972.Boxen innehåller alternativa tagningar, monoversioner och häftiga vilda konsertupptagningar som berör mig ordentligt. Det är en förbannelse som vilar över musiken med tanke på hur skitigt och rått musiken verkar bli i The Moves tappning. Det är därför extra intressant att följa bandets utveckling som möjliggörs tack vare att man samlar ihop material från de fyra utsöka album bandet släppte ifrån sig.

  • The Move
  • Shazam
  • Message from the Country
  • Looking On

Fyra album där låtarna blandas med diverse andra tagningar och hela historien om The Move berättar Mark Paytress i en bra linenote. Det är 63 låtar som jag njuter av därför att The Move var ett briljant rock/popband med många bra låtar i bagget att ta till. Men man märker i slutet av The Move förändrade sin karaktär med mera symfoniska, harmoniska drag i musiken. Roy Wood hoppade av till slut. Kvar blev Jeff Lynne som ledare och portalpersonlighet i bandet. Han avvecklade soundet och The Move blev till slut Electric Light Orchestra — 70-talets superband. Men så länge det varade så kunde du njuta av rocken som serverades av The Move.

Relaterad länk till Electric Light Orchestra — Electric Light Orchestra × 5