Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

Musikintervju

Neo Cartoon Lover

Blaskans chefredaktör förälskade sig i svenska dansakten Neo Cartoon Lovers musik. Så här kommer några enkla frågor om bandet i fråga.

Deras musik kan du höra på myspace — NEO CARTOON LOVER på MySpace Music – Lyssna gratis på Musik, kolla in bilder och musikvideos


Fråga
Det finns mycket bra framgångsrik svensk musik inom olika genrer. Inom dansmusiken har Neo Cartoon Lover verkligen börjat få stora framgångar. Hur ser ni på er musik om man jämför den övriga svenska dansmusiken?
Svar
Ja, den svenska dansscenen är verkligen på sin top just nu. Vi känner väl i och för sig inte att den styr oss utan snarare tvärtom. Vi har ett eget sound och tycker att det är otroligt kul att ta fram vår egen stil genom att mixa allt som är bra. Första plattan är ju t.ex. mixad av rock producenten Roberto Laghi och ”When your gone” av Tobias Lindell.
Fråga
Kan man få veta lite om tillblivelsen av Neo Cartoon Lover som grupp?
Svar
Neo uppkom en vinternatt kl 03:00 när jag, Marcus, just gjort beaten till Cartoon Lover. Min vän Anders var i samma rum och vi fick genast en ide. Vi beslutade oss att göra en house 12:a ”just for fun” och för att vi alltid velat testa på house. Vår enda ”demo” hamnade hos vår nuvarande manager Peter som tog hand om oss direkt. Vår första spelning var på vår release fest och det var nog då Neo bildades på riktig med sångaren Henrik Berg.
Fråga
Har Neo Cartoon Lovers mottagits i Sverige inom musikbranschen?
Svar
För att vara helt ärlig har vi inte så stor koll. Jag vet att våra recensioner har varit älska eller hata och det känns bra för då kan vi verkligen säga att vår musik berör på det ena eller andra sättet.
Fråga
Hur skulle du bäst beskriva Neo Cartoon Lovers musik?
Svar
Pulserande, elektronisk, analog, digital, kaxigt och lekfullt.
Fråga
Till sist hur kommer året 2009 bli för bandet?
Svar
2009 kommer bli vårt år. Vi har väldigt mycket roliga colabs att se framemot och så skall det bli kul att börja spela mer live!