Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

Grime/Eurodisco

Wiley — See Clear Now

Wiley — See Clear Now.Richard Cowie kallar sig för Wiley när han är MC och en av de stora rösterna inom engelska grimescenen. Grime är en engelsk mera dansantare hårdare stil inom hip hopen och en helt igenom brittisk företeelse. Wiley är kronprinsen om Dizzee Rascal är grimescenens officiella kung. De båda ingick i samma grupp, Roll Deep, som blev den första grime-musikens succégrupp. Dizze Rascal slog igenom för cirka fem år sedan med sitt debutalbum – han följdes snart upp av Wileys debutalster.

Fast nu skriver vi 2009 och då har grimescenen tappad lite av sin färg och den känns inte lika het som den var för en del år sedan.

Detta problem tycker jag mig märka vid genomlyssning av hans senaste skiva. Den har inget gift kvar i gadden – skivan saknar bra låtar.

Den tenderar att bli ganska enformig i både rapen och beatsen.

Till och med förlorar låtarna sin charm, när Wiley hamnar nära den gamla eurodisco som vi minns från decenniet vi kallar för 90-talet.

Det blir en mix som jag knappast tycker tillför något till musiken Wileys skapar inga nyheter och försöker mest att upprepa gamla mönster inom genren, fast med lite dansmusik i botten.

Själv tror jag inte på plattans struktur med trist rap, samma gamla beats och andra små tricks som idag känns utnötta.

Åtminstone får inte Wileys ihop musiken och förlorar känslan för det som jag tyckte var spännande och bra med tidiga grimescenen. Wileys nya platta kan man vara utan - för du missar inget på att undvika skivan.