Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

Musikbok

Lennart Persson — Sånger om sex, Gud och ond bråd död

Reverb Förlag 2008

Lennart Persson — Sånger om sex, Gud och ond bråd död.Ordet är ren pur kärlek, ordet som stavas är kärlek, det bokstäver som nedtecknas är kärlek. Jag skulle vilja påstå att den store magikern Lennart Persson skriver om kärlek, livet, kvinnan, döden och sorgen direkt från det röda pumpande hjärtat. Jag känner hur värmen börjar sprida sig uti från hjärtat, börjar nå blodets omlopp och föras ut till venerna. Kärleken har aldrig varit starkare än i de texter Lennart Persson skriver i sin nya bok, uppföljaren till boken ”Sånger om kärlek”. Jag blir alldeles yr i bollen av allting som sker mellan bokens pärmar. Jag håller med om det som Peter Lemarc skriver i förordet. Att börjar man läsa Lennart Perssons texter händer det saker med dig som läsare. Plötsligt förstår man livet, man börjar fundera om sexualiteten och framförallt börjar man fundera som man kring mysteriet kvinnan. Lennart Persson skriver så nära sina musikaliska hjältar, att man till slut är där, på riktigt, hos den artisten/människan texten handlar om. Det mest förföriska med Lennart Persson – är att man helt plötsligt måste börja springa ut och införskaffa de där plattorna, de där boxarna. Jag måste tvinga mig själv att hålla på min plånbok. Ett bra exempel på hur man försvagas av de förföriska locktonerna från Lennart. Det hände för tre år sedan, då jag besökte Musik & Konst, jag tänkte köpa ett par skivor. Men istället kom jag ut med musik för över tusen kronor. Hm, tänkte jag i ena sekunden, men så log jag och såg vilka guldskatter det fanns i min ryggsäck.

Det är så Lennart Persson verkligen fungerar, han skriver som en gud, texter fulla av energi – men framförallt handlar hans bok om kärlek och smärta, liv och död som yttersta motpoler. En bok som har en röd tråd – låtar vars låga brinner så hårt, så hårt för att man måste brinna för att kunna leva, andas och älska.

Till slut är det en av världens bästa böcker som jag kommer återvända till, om och om igen, precis som med Lennarts förra bok. Förra boken blev Blaskansredaktionens egen Bibel.

Tack för dina texter som återigen ger mig tron, kärlek och livet tillbaka.