Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

Musik

Fyra gånger bob hund

bob hund — Omslag Martin Kann 1996

bob hund — Omslag Martin Kann.Låtarna ”Papperspåse” och ”Sommaren rasar” var två smattriga låtar som tog andan av mig ungefär som när bob hunds skiva från 1994 kunde presentera bandet för mig. och fullständigt knocka mig, samtidigt. En skimrande andakt är skivan med den unge mannen på omslaget – Martin Kann. Ett numera klassiskt omslag som gjorde att bandet slog igenom med den skivan för den allmänna menigheten. Jag och min bästa vän i livet Maria – såg bob hund i Hultsfred 1994 första gången. Senaste gången vi såg dem var i Stockholm i början av 2000-talet.

Plattan är både tung men ändå lättsam ironisk, precis som vi förväntar oss att Tomas Öberg och hans mannar skall vara. Lekfull musik kontra smarta söta texter – det utgör grunden för hela konceptet som är bob hund.

bob hund — Jag rear ut min själ! Allt skall bort!!! 1998

bob hund — Jag rear ut min själ! Allt skall bort!!!Klart deras mästerverk, en skiva som har precis allt vad som är kärnan och ger bob hund sin själ att verka. Varenda låt är super, varje ton, frasering och tillslut varenda känsla slår så rätt med skivan. Jag kan inte tänka mig en platta som borde kunna vara ett av 90-talets bästa svenska album någonsin. Njutbar från första till sista stund.

bob hund — Stenåldern kan börja 2001

Här tappar det lite av sin udd – men skivan klarar sig bra ändå. Men här är texterna underfundiga men musikaliskt sackar plattan och den saknar deras tidigare udd och kärlek till sitt ämne. Men den duger att lyssna på.

bob hund — Folkmusik för folk som inte kan bete sig som folk 2009

bob hund — Folkmusik för folk som inte kan bete sig som folk.Så landar vi hos deras nya skiva som börjar lite tveksamt med en svag titellåt som inte ger mig någonting precis som nästföljande sång. Två relativt tråkiga ballader – men så händer det något fantastiskt med resten av skivan. Den transformerar sig till smått dansant intressant superbra discorockig platta. Redan den strålande sången ”Tinnitus i hjärtat” (Den lade jag tidigare ut på myspaceversionen med den officiella videon till låten) för att bara fortsätta med de andra låtarna. Nu är bob hund mitt älsklingsband igen. Det är vid spår tre den sköna resan tar vid och börjar, sedan är det bara att hänga med. Tack igen Tomas Öberg för din sång er och texter.