Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

Rock

J. J. Cale — Roll On

J. J. Cale.Ingen artist kan man vara tryggare med än just J. J. Cale personlighet och framförallt hans musik är trygg som en armé av hårda yrkessoldater. Idag är J. J. Cale nästan 71 år gammal och gör musik som man lugnt kan lunka med längs en estrad av sköna lagom mullrande låtar. Visst kanske han inte skriver sånger i samma stil såsom ”After Midnight” eller svävande partier som i ”Cocaine” (För övrigt en stark favoritlåt som vår kära webbmaster Mr Snaggus diggar) men det ändå så att J. J. Cale på sitt nya album ”Roll On” återigen lyckats göra flera trygga stabila sånger som man kan småmysa med vid genomlyssningen. Det finns inga låtar som vännen Eric Clapton direkt kan göra egna versioner på och som blir hits. J. J. Cale har vandrat genom rootsrock och smått legat nära countryn i många sånger.

J. J. Cale — Roll On.J. J. Cale har en lång och trogen karriär som började med kompisen Leon Russell. Idag är han en cool man med svarta solglasögon i samma stil som Roy Obison.

Den nya skivan är knappast en högljudd skiva utan en lugn städad platta som har lite blues och swamprock i sig, men det är verkligen på ett plan där musiken får ta sig tid att utvecklats och bara vara i sig själv. Musik som gör mig lugn, harmonisk och balanserad. Det finns fina gästmusikanter som Eric Clapton, Jim Keltner och Dave Teegarden. Musiker som brinner och passionerad reser längs musikens olika uttrycksfulla vägar.

J. J. Cale är på bra humör och låter sin musik verkligen pröva vårt tålamod, det tålamodet höll i sig och jag belönades av den nya skivans starka låtmaterial.