Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

Konsert

Franz Ferdinand

Cirkus på Djurgården 21 mars

Franz Ferdinand.Förkrossande bra discorock som knappast lämnar någon oberörd när man sitter eller till sist står jag upp i bänken för att dansa skallen av sig. Alex Kapranos sjunger och spelar utan direkta pauser. Det finns inga döda punkter någonstans utan de formligen öser hits från sina tre plattor de givit ut under åren. Scenografin är enkel men perfekt ändå - en filmduk som visar illustrationer till visa av sångerna är det enda som finns, därvid liknar det 60-talets psykedeliska gruppers färgdukar som kunde visas upp som bakgrund. Det är effektivt måste jag säga. Ljussättningen kan variera mellan rött sken bakom gruppen och vitt ljus man tänder upp och släcker för att skapa lite mera dramatik mitt i konserten.

Fast det behövs inte för bandet har många trogna fans som hoppar upp och ned i takt med musiken. De sjunger med i låtarna och Alex Kapranos behöver bara vifta lite så är publiken med på notorna.

Allting är bara bra och musiken är strålande, svänger bra och det är verkligen ren discorock som verkligen tar ut sig ordentligt. Hårt, trotsigt och jäkligt grymt. Vårens höjdpunkt om ni frågar mig.

4 @@@@