Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

Indierock

Wilco — Wilco (The Album)

Wilco — Wilco (The Album).Jeff Tweedy skriver och sjunger på alla albumen av Wilco sedan bandet bildades någon gång på 90-talet. Jeff Tweedy hade countryrockbandet Uncle Tupelo tillsammans med Jay Farrar före tillkomsten av Wilco.

Uncle Tupelo var ett band som förenade alternativ rock med countryns djupa naturliga anlag. När bandet splittrades fortsatte Jeff Tweedy med sin experimentella Wilco och Jay Farrar fortsatte på sitt håll med att starta upp gruppen Son Volt. Wilco hade större framgångar inom musiken och blev lite av USA:s nya guldgossar under flera år. Wilco vågade ta flera konstnärliga vågspel med hög driven konstrock som färgades av på alla de som lyssnade på Wilcos musik.

Jag har uppskattat deras insatser under årens lopp och tycker om att de förgyller den riktiga rocken med nya tankar om vad som möjligt eller omöjligt; men som bandet ändå trollar fram för oss. Nu var inte allt lyckligt bakom gruppen vilket filmatiseringen av deras inspelning utav deras skiva ”Yankee Hotel Foxtrot” som nästan slets sönder på grund av stora interna splitringar, Men nu lever bandet vidare och fortsätter med nya tag att spela in nytt material, Wilco hade nästan övertygad mig om att deras nya skiva skulle vara den där skivan som just nu förändrar allting för människorna. Men det händer nästan jämt och ständigt, att människor kan få vara med om förändringar. Fast tro inte att Wilcos nya skiva kommer att förändra någonting på ett nytt revolutionerande sätt. Jeff Tweedy byter varken riktning eller position med sitt nya album, utan det är ett okej ordinärt album som är lite för feg och saknar den där ombesörjda förmågan att förnya diskursen i musiken. Det finns lite rymd och luft mellan låtarna men det blir inte så mycket mer än så. Det kommer inte att ske någon som säger till bandet att skärpa till sig och gör något nytt som överraskar oss. Normaliteten i musiken är bedövande stor. När skivan slutar att snurra i stereon så kommer ingenting specifikt att ske längre. Jeff Tweedy gav upp ambitionen att spela in bandets nästa mästerverk.

Musik

Advance Patrol — El Futuro & Just-1 — Blinded by the Truth

Anna Järvinen — Man var bland molnen

Brett Anderson — Wilderness & Jarvis Cocker — Further Complications

Dinosaur Jr. — Farm

Dr. Indie lyssnar in sig på några album av stonerrockbandet Fu Manchu

Elvis Costello — Secret, Profane & Sugarcane

Esbjörn Hazelius — Blunda och du skall få se

Green Day — 21st Century Breakdown

Heaven and Hell — The Devil You Know (Dr. Rock)

Herman Frank — Loyal to None

Hot Leg — Red Light Fever

Iggy Pop — Préliminaires

Jason Lytle — Yours Truly, The Commuter

Justin Townes Earle — Midnight at the Movies

Korta metalrecensioner IV

Korta musikrecensioner L

Little Boots — Hands

Madness — The Liberty of Norton Folgate (Dr. Indie)

Manic Street Preachers — Journal for Plague Lovers

Marilyn Manson — The High End of Low (Dr. Indie)

Marilyn Manson — The High End of Low (Miss Vampyria)

Pink Mountaintops — Outside Love

Roll Your Moneymaker: Early Black Rock ’n’ Roll 1948–1958 & The Leiber & Stoller Story — Volym One: Hard Times, The Los Angeles Years 1951–1956

Sonic Youth — The Eternal & Steve Chick — The Psychic Sonic Youth Story Confusion

Southern Soul Showcase: Cryin’ in the Streets

Steve Earle — Townes

The Horrors — Primary Colours

The Oh La Las — Songs from the Third Floor

The Small Faces — The Essential Collection & Moby Grape — The Place and the Time

Tore Berger — I huset långt på landet

Wilco — Wilco (The Album)