Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

Debatt

Gatans parlament eller EU-parlament?

Det senaste EU-valtet är avklarat och det är dags att summera. Enligt mig lämnade det en hel del att önska och jag vill till och med gå så långt att jag påstår att i vissa delar är valet ytterligare en Europeisk skamfläck. För vem kan försvara att Ungern nu skickar ett parti med nästan 17 % av deras röster i ryggen, vars tonval mot landets romska befolkning på ett skrämmande sätt liknar det spåråkbruket en viss Adolf Hitler använde mot judarna för inte allt för länge sedan.

EU-valet har blivit ett sätt för Européen att ventilera sitt missnöje och sin misstro mot makthavarna genom att genomföra protestyttringar i form av val av partier med mer eller mindre skum agenda. Därmed har hela idén med att ha ett EU-parlament mer eller mindre förfelats. Tanken var ju att skapa mer demokrati för medborgarna så att dessa skulle kunna känna att makten inte hade flyttat helt över huvudet på innevånarna i de olika länderna. I stället håller parlamentet sakta på att förvandlas till forum för pajas och taskspeleri.

Att parlamentet sedan tidigare repressenteras av partier som Lega Nord från Italein är illa nog med tanke på att deras nyfacistiska budskap kanske känns mer än en aning unket. Men nu spär Ungern alltså på den ruttna stanken genom att skicka ett parti som utan något som helst hinder står och propagerar för att landets Romska befolkning ska antingen landsförvisas, eller sättas i läger. Reaktionerna på partiets politiska budskap har inte uteblivit på hemmaplan, där bland annat en familjs hus stacks i brand under natten och när dessa flydde för sina liv låg krypskyttarna redo. Slutsumman kunde räknas i två döda och en skottskadad. Den lokala polisen stod lägligt handfallen, och istället ansågs det från regeringsnivå så angeläget att få en lösning att FBI lånades in för ingen annan ville ju lösa det på lokalplan.

Samma antirosmska tongångar har så sent som för ett år sedan hörts i Italien där man dock har anammat en mer diabolisk plan för att göra sig av med problemet. Stäng in de jävlarna i områden som saknar både elektricitet och rinnande vatten så blir livet till sist så outhärdligt att de kanske flyttar. Ljug dessutom ihop historier som den stinkande pöbeln köper med hull och hår och luta dig bekvämt tillbaka när denna löper amok för att skipa rättvisa, är nästa taktik. I Milano spreds nämligen ett rykte om att en romsk 14-årig flicka hade stulit ett spädbarn från en laglydig garanterat Italiensk familj (känner jag igen den historien?), och genast var gatans parlament ute och skulle skapa lite rättvisa – läs: hänga upp några av de jävlarna i närmaste lyktstolpe. Dess ska alltså repressentera Europeer. Om det är det vi vill så tillåt att jag spyr medan jag konstaterar att inget har förändrats trots andra världskrigets lärdomar som alla borde dra. Tvärtom så är Européen en större facist än någonsin, eftersom det nu blivit rumsrent med dessa åsikter i vissa länder som Italien och Ungern. Måtte dessa rörelser kvävas i sin linda.

Men jag är tyvärr inte så optimistisk på den punkten för nästa legitima mål för denna stinkande facisthord är den muslimska befolkningen, antimuslimska krafter har framför allt sitt centra i Holland för närvarande.Men också i Frankrike förs en infekterad debatt där självaste ärkereaktionären Sarkozy vill förbjuda användandet av burka. Missförstå mig rätt, jag tycker inte bättre om användandet av burka än någon annan, men förbud? Vad blir nästa steg? Att förbjuda judiska kippor, att bestraffa folk för användandet av kors i olika sammanhang? Och varför är det för övrigt i Sarkozys värld bara muslimer som ska straffas?

Att man inte håller med i sak det är en sak, att man har en annan trosuppfattning ytterligare en. Jag är definitivt inte muslim själv men när den stinkande pöbeln vill göra dem till nästa judar som man ska göra processen kort med, då måste någon resa sig upp och säga att nu räcker det. För ingenstans i världen har de antimuslimska tendenserna hittills fått härja så fritt som i “frihetens” Europa. En frihet som jag skulle vilja påstå, är en frihet för vissa men en ofrihet för andra. Så se upp med vad du har för etnisk bakgrund och vilken religion du bekänner dig till, för annars kanske du har ett gäng husbrännare utanför ditt hem en vacker kväll. En vision som redan alltså är verklighet som i Ungern alltså, så det finns all anledning att titta sig oroligt omkring. Dessutom håller alltså dessa krafter på att flytta fram sina positioner genom att medvetet sikta in sig på att använda EU-parlamentet som sin plattform, och medborgarna röstar i stigande grad på dessa krafter. Det är alltså mer viktigt än någonsin att de “goda” krafterna sluter sig samman och börjar samarbeta, för kom ihåg ser vi inte upp kan de snart ha makt också.

Men vi i Sverige vi står ju över allt det där, vi kommer ju aldrig att bli som dom. Fortsätt att inbilla dig är mitt svar. Att Islamska centret i Malmö utsatts för tre försök till mordbrand och fått ett avhugget grishuvud inkastat talar ett annat språk.

Att också judiska centret i Helsingborg utsatts för vandalisering och att en demonstration för Israels rätt att existera utsattes för attentat och sabotage med bomber som kastades över deltagarnas huvuden, är ett annat tydligt tecken. Att polisen vägrade att avvisa sabotörerna utan istället försökte att avbryta den legitima demonstrationen, är också det ett tecken på hur myndigheterna även här svarar med total handfallenhet och likgiltighet inför angreppen på demokratin som numer förs helt inför öppen ridå av både vänster- och högerextremister. Att dessutom JK kommit fram till att polisens agerande inte var “klandervärt” tycker jag toppar stupiditetens allra högst nådda toppar hittills. Så jag tror allvarligt talat att vi kan tacka den teorin adjöss om att vi är förskonade från detta i vårt land. Dessutom har vi ju faktiskt skickat ett parti vars kortsiktighet visas på helt andra sätt nämligen piratpartiet. Vad har piratpartiet för målsättning med socialpolitiken? Jaså har de ingen politik! Vad tycker piratpartiet om Lissabonfördraget? Jaså lämnar de de åsikterna till andra att föra, det var väl för konstigt. Vad har piratpartiet att säga i utvidgningsfrågan? Jaså ingenting, ja bättre lycka nästa gång.

Ett enfrågeparti kommer aldrig att bli mycket mer än ett enfaldsparti, så enkelt är det. Inte ens i den frågan som man säger sig värna mest om, har man egentligen något att säga. Man driver ju tesen om att man värnar om friheten på nätet, med betoning på hävdar. Men vad betyder det? innebär det att vi ska lägga ner jakten på pedofiler som opererar på nätet? Ska vi strunta i att organiserad brottslighet har flyttat in på nätet och lurar folk på pengar? Ska vi överse med att en hel generation har fått för sig att en brottslig handling ska vara legal som fildelning faktiskt är? Hur ska artister kompenserar för fildelarnas brottsliga handlingar så att de får betalt för sina egna verk? Svaret på de frågorna och många fler är som att fråga Sfinxen om svar, man får inget. Inte om man fråga piratpartiet i varje fall. Så också här bet vi alltså i gräset och upphöjde dumheten till en ny statsreligion – Amen.

Än dummare är att dessa kretiner nu vill in i den svenska riksdagen och jag blir inte förvånad om de lyckas. För en sak har jag lärt mig under den här resan, underskatta aldrig dumheten. Gör vi det är har vi bara gjort oss än dummare, för faktum är att Europa vimlar av den. Uppfatta mig inte som en EU-hatare, tvärtom är jag en varm anhängare av ett av de mest spännande internationella politiska projekten i vår tid. Men jag kan inte tycka annat än att Europeer försitter chans efter chans genom att spela bort de demokratiska chanser vi har i framför allt EU-parlamentsvalet. Så medborgare se upp, här kommer de dummaste och de är ute efter att buttfucka dig och mig med dumhet som vapen som vi som medlemmar har satt i deras händer. Gud hjälpe mig och adjö.

Dr. Da Capo