Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

In memoriam LXII

Den klassiska Charlies Ängel — Farrah Fawcett är död

Farrah Fawcett.Det fanns ingen kvinna som var vackrare och finare än Farrah Fawcett som jag verkligen blev kär i som ung pojkspoling på 70-talet. Tv-serien ”Charlies änglar” är en cool serie som inte skall jämföras med nyinspelningarnas modernistiska teknologiska vidunder. För oss som så gärna såg henne i de filmer som hon spelade in under årens lopp. Vi på Blaskan minns henne i klassiska filmer som ”Logans Run” och ”The Cannonball Run.” Farrah Fawcett avled efter en lång tids cancer. Hennes livskamrat, den lika underfundiga och bortglömda skådespelaren Ryan O Neal bekräftade sin kärlek till en hjältinna i Blaskans värld.

Vila i frid du sköna kvinna önskar Blaskans redaktion.

Skådespelaren Karl Malden är död 1912–2009

Karl Malden.Mannen med den stora näsan, eller som han själv tyckte att näsan ibland var i vägen för de stora huvudrollerna i Hollywood. Men det var inte riktigt sant. Visst var han inte mannen som alltid fick var störst och bäst. Men Karl Malden lyckades ändå få filmroller i mängden därför att hans karaktär visade sig som bäst när han fick ta ut rollerna ordentligt. Jag och Mr. Snaggus kommer att minnas honom och ta med sig minnet av Karl Malden i våra hjärtan.

R.I.P. önskar Blaskan

Shamanen Sky Saxon är död 1937–2009

Sky Saxon.I ett land som USA kan man hitta märkliga genialiska musiker som verkar vara galna människor med galna idéer, men som skapar musik som slår det mesta. Sky Saxon är en sådan musiker och sångare vars garagerockpunkgrupp The Seeds mycket väl kan tävla med The Sonics i råa crazyriffs. Båda banden tillhörde tveklöst 60-talets råaste protopunkband. Sky Saxon är en man som efter The Seeds skapade en hel del olika sorters hippierockband och psykedeliska band med sig själv som primus motor. Sky Saxon är nog den sångare som ligger närmast hans vän, Roky Ericksonm - människor med en sorts galenskap inrymd i deras skaparprocess. Med Sky Saxons död försvinner ytterliggare en av vår tids märkliga artister. Dr. Indie kommer att försöka att återvända till Sky Saxon i någon variant senare i höst, i Blaskan.

R.I.P. Sky Saxon

Lasse Strömstedt är död 1935–2009

Lasse Strömstedt.Cancern ändade författaren Lasse Strömstedt tills slut. Jag minns honom från den tid då han bodde i Trångsund. Eftersom jag växte upp i Trångsund, söder om Stockholm. Kom dit som knapp ett-åring 1965 och flyttade därifrån för alltid 1993. Men i centrumet stödde jag ihop med honom flertalet gånger. Han gillade snacka med yngre människor, och vi brukade fika och tala om hans böcker någon gång, vi träffades på. Eftersom han själv hade erfarenheter av knarkproblem och satte inne på kåken för mindre kriminalitet under cirka 12 års tid. Framförallt satt han på Långholmen, vilket han försökte rymma från flertalet gånger. Lasse Strömstedt skrev tre bra självbiografiska böcker om sitt liv och blev drogfri och hederlig till slut i början av 70-talet. Sedan dess hann han bli tv-profil, författare, debattör och ville hjälpa ungdomar på glid.

Nu är han död och saknad av många människor.

R.I.P. önskar Blaskans redaktion.