Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

Konst

Teckningsmuseet i Laholm

Teckningsmuseet i Laholm.Under min vistelse i Laholm denna sommar, så fick jag äntligen möjlighet att besöka teckningsmuseet på Hästtorget i Laholm, när jag har varit där förr om åren så har det varit stängt. Det är den gamla brandstationen i Laholm som byggts om, och fått en tillbyggnad.

I sommar ställer Carl Fredrik Reuterswärd ut en del av sina verk. Så gott som samtliga tavlor i utställningen är från de senaste åren, och är gjorda med vänsterhanden. Konstnären är förlamad i höger arm. Ett av hans mest kända verk är revolvern med knuten pipa.

Teckningsmuseet i Laholm.I källarplanet ställer man ut en del av Agneta Geijers verk, Agneta Geijer som var färdig konstnär vid sjutton år och tog sitt eget liv mars 1972 nyss fyllda 21 år.

Agneta Geijers och Carl Fredrik Reuterswärds utställningar kan beskådas fram till den 23:e augusti. Det ställs även ut ”Jani” keramik, en på 1950-talet ny dekoreringsteknik s.k rödgods.

Hursomhelst Har ni vägarna förbi Laholm i sommar så gör ett besök på teckningsmuseet, de har öppet tis – sön 12-17 det är helt klart, värt ett besök.

Dr. Rock