Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

Metal

Saint Deamon — Pandeamonium

Saint Deamon — Pandeamonium.Ronny Milianowicz och Nobby Noberg från Dionysus bildade Saint Deamon 2006 tillsammans med gitarristen Toya Johansson och den norske sångvirtuosen Jan Thore Grefstad.

Debutplattan "In Shadows Lost From the Brave" släpptes förra året och nu är det dags för uppföljaren, Pandemonium känns lite tyngre än debutplattan.

Ronny och Nobby har än en gång kombinerat det vackra med det mörka och här har vi tio spår fyllda med vackra harmonier och melodiös medryckande hårdrock/metal.

Väldigt kompetent och välspelad sådan, de här grabbarna kan sina saker. Dessutom så har man lockat Roy Z att producera skivan, tillsammans med Jens Bogren.

Jan-Thore Grefstads (ex.-Highland Glory) varierande sångstämmor passar väl in i sammanhanget.

Titelspåret Pandemonium börjar lite ödesmättat med mörka toner på stråkar och ett nedstämt piano men Grefstad lättar snart upp stämningen med sin sång.

”Eyes of the Devil” spurtar iväg med sina galopperande gitarrer, ett par ballader bjuds vi också på. Öppningsspåret ”Deception” och det följande spåret ”The Only One Sane” dristar jag mig just nu att utnämna till de bästa spåren på skivan.

Jag ger skivan € € € €