Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

Indierock

Passion Pit — Manners

Theoretical Girl — Divided

Passion Pit — Manners.Bandet Passion Pit låter som man har serverad en coctailblandning av Interpol, Franz Ferdinand och Tv On The Radio. Särskilt de senare bandet låter Passion Pit kusligt likt i delar av den musikaliska stilen och Michael Angelakos sjunger nästan som Tunde Adebimpe i just nämnda band Tv On The Radio. Passion Pit är fån början en sorts kärleksbevis som Michael Angelakos ville göra till sin flickvän, men istället utvecklades det till ett halvkänd indiepopgrupp. Jag själv hade aldrig hört talas om bandet om inte tidskriften Sonic på sin sajt recenserad skivan och gjorde mig mera nyfiken på bandet. Efter det så införskaffade jag plattan tidigare i sommar. Det är en eklektisk platta som både har el-gitarrer som läggs in i låtarna och små snygga delikata syntloopar distingerat placerat i melodierna. Detta är modern elektronisk indiepop som både vill ge oss låtar vars små sköna refränger smälter snyggt in i musiken. Jag har nu blivit av med min oskuld gällande bandet Passion Pit och vad jag hör är ett lagom band som varken förmår sticka ut med låtarna fastän det finns potential till det mitt i musiken. Men ändå lockar Passion it med sitt helt igenom fina estetiska sinnelag för detaljer och man kan summera ihop bandet till ett intressant nytt gäng som jag gärna fortsätter att bekanta mig med inför framtiden.

Theoretical Girl.Jag gillar verkligen sångerskan Amy Turnnidge som kallar sig för Theoretical Girl och backas upp av sitt gamla band The Equations på den här debutplattan. Det är finstilt flickpop som skulle kunna vara lite klassisk girlpop från 60-talet men doppad i lite new wave från sena 70-talet och tidiga 80-talet. Jag skulle vilja påstå att Blondie kan vara ett bra riktmärke. Men Amy Turnnidge sjunger lite sådär sött och popen är faktiskt tuffare än vad jag först kunde tänka mig. Men att döpa bandet till Theoretical Girl är ändå lite vanskligt – särskilt som vi gamla punkare genast tänker på Glenn Branca och Jeffery Lohns gamla postpunkband Theoretical Girl. Deras avantgardepunk är lite den bilden jag får när jag hör bandnamnet. Men det nya bandet spelar enkel pop som man lätt kan glömma bort när året är slut. Men duger för tillfället att lyssna på då Amy sjunger förförisk snyggt på varje låt. En okej tillfällighetsplatta.

Musik

Arctic Monkeys — Humbug

Blur — Midlife: A Beginner’s Guide to Blur

Boris & The Jeltsins — Låt det blöda & Bye Bye Bicycle — Compass

Chickenfoot — Chickenfoot

Death — For the Whole World to See

Ecovillage — Phoenix Asteroid

Ebba Forsberg — Ta min vals: Ebba Forsberg sjunger Leonard Cohen

Gossip — Music for Men

Hardcore Superstar — Beg for It

Jane’s Addiction — A Cabinet of Curiosities

King Creosote — Flick the Vs & Great Lake Swimmers — Lost Channels

Korta musikrecensioner LII

Kreator — Hordes of Chaos

Marie Bergman — Det liv du får

New York Dolls — ’Cause I Sez So

Passion Pit — Manners & Theoretical Girl — Divided

Pretty Whores — Teens of USA

Rancid — Let the Dominoes Fall

Ray Smith — Rockin’ Little Angel: The Sun Years, Plus

Sky Saxon och hans band The Seeds

Son Volt — American Central Dust & The Jayhawks — Music from the North Country: The Jayhawks Anthology & Hollywood Town Hall

Stratovarius — Polaris

The Bats — The Guilty Office

Två gånger Tom Malmquist: Smoke & Dial (Art by Accident) & Fadersmjölken

Träd, Gräs och Stenar — Hemlösa katter

Trick or Treat — Tin Soldiers

Tyr — By the Light of the Northern Star

Whitney Houston — I Look to You

Victor Olaiya — Victor Olaiya’s All Stars Soul International & Captain Yaba — Yaba Funk Roots