Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

Artikel

Låt oss inte bli skrämda

Myndigheterna använder sin auktoritet för att sälja in ett verkningslöst vaccin. I själva verket är årets influensa en väldigt mild variant. Men för vem är den farlig?

Årets influensa, den så kallade svininfluensan, är en mild typ av influensa. Dödligheten kommer att bli lägre än vid en helt vanlig influensa. Svininfluensan är faktiskt en helt vanlig influensa som fått ett öknamn av media som vill sälja lösnummer parat med läkemedelsindustrin som vill sälja snabbt hopkokade vaccin för mångmiljardbelopp.

Svenska myndigheter (främst representanter för Socialstyrelsen och Smittskyddsinstitutet) använder nu sin auktoritet för att sälja in svinvaccinet till oss skattebetalare. Vaccinet har kostat 1, 2 miljarder i skattepengar (då är inte extrainsatt arbetskraft, informationsbudget och vaccinrelaterad skadebehandling inräknad).

En rad läkare och forskare runt om i världen (se fotnot) har gått ut i media och tagit avstånd från massvaccinering. Representanter för Läkemedelsverket (Ingrid Uhnoo med flera) har varnat för okända och svåra biverkningar. För att blanda bort korten och åter leda in debatten på ett ensidigt spår hänvisar Socialstyrelsen och Smittskyddsinstitutet till experter som aldrig namnges offentligt.

”Vi litar på experterna.”

Vilka experter och varför litar ni på dem? Och varför har företaget som tillverkar svinvaccinet fått immunitet mot skadeståndskrav vid biverkningar?

Om man bortser ifrån att vaccinet kommer för sent, att det är för dyrt, att det är oprövat (med okända biverkningar) och dessutom verkningslöst (vaccinet bygger på en gammal stam), så säger det sunda förnuftet att en cocktail som bland mycket annat innehåller kvicksilver (eller ersättningen 6-fenooxyetanol), aluminium, färgämnen (som påverkar oss långsiktigt och därför ”döljer” vaccinets inverkan), lösningsmedel, bakterier, desinfektionsmedel, kylarvätska och natriumglutamat, den kan varken vara särskilt nyttig för mig eller mina barn.

Visserligen är det exakta innehållet i svinvaccinet hemligstämplat av svenska myndigheter (i Storbritannien har myndigheterna klassificerat svinvaccinet som en affärshemlighet). Men alla vaccin bygger på ungefär samma kemikaliska grund.

I Sverige lever vi allt mer efter tesen att ”det är farligt att bli sjuk”. Det är en väldigt osund inställning. Vårt immunförsvar behöver prövas ibland, annars blir motståndskraften urholkad. Vi kan inte förlita oss på kemikalier genom hela livet. Vi är inga maskiner. Och vi behöver vår självrespekt för att kunna leva ett fullgott liv.

Jag läste läkaren och docenten Stig Cronbergs debattartikel i Skånska Dagbladet onsdagen den 2 september. Cronberg säger nej till massvaccineringen (vaccinet kommer för sent, är för dyrt, för oprövat och troligtvis verkningslöst). Dagen därpå skrev regionpolitikern Iva Parizkova Ryggeståhl (FP) i samma tidning, på insändarplats:

”Jag har hela tiden undrat varför vi ska vaccineras /…/ Vi har varit med om så många hot om pandemier under senare åren att man blir riktigt trött på all skrämselpropaganda. Vi kommer väl alla ihåg fågelinfluensan, eller hur?”

Men nu har vi alltså haft ett första dödsfall i Sverige. Vi vet inget om omständigheterna, inget om den avlidnes allmäntillstånd. Istället får vi gå till statistiken för att se vilka som kan drabbas hårt av årets influensa. Enligt Centers for Disease Control är merparten av de som behöver läkarvård kroniskt lungsjuka eller under behandling med starka immundämpande mediciner. Precis som med överdosering av antibiotika under de senaste decennierna kan man också börja misstänka ett samband mellan ökade vaccinationer och försvagad folkhälsa (barn och ungdomar uppvisar ett allt sämre immunförsvar, dessa grupper har vaccinerats hårdare än äldre generationer).

Det viktiga är att inte låta sig skrämmas av Socialstyrelsens domedagsprofeter, att inte vara rädd. Blir man uppjagad av alla svarta influensarubriker, slå igen tidningen. Stäng teven när Aktuellt och Rapport dundrar ut sina snuttifierade reportage. Vistas mycket utomhus (viruset trivs inomhus), håll fönsterna öppna, ät och drick näringsrikt och njut av livet. Det är inte farligt att bli sjuk.

Fotnot: Tom Jefferson (Cochrane-institutet), Lasse Petterson (läkare och landstingsråd), Jaan Suurküla (läkare och invärtesspecialist), Annika Dahlqvist (läkare), Björn Olsen (professor), Viera Scheibner (läkare och föreläsare). Detta är några av de namn som dykt upp i den svenska debatten. Det finns förstås fler. Sök nationellt och globalt på Internet. Se också Kanadas modell där man satsar på vitaminer (D-vitamin) istället för vaccin mot svininfluensan.

”När inte folk blir tillräckligt sjuka hittar de smarta läkemedelsbolagen på den oslagbara metoden att tjäna stora pengar på att skrämma upp politiker och myndigheter, så att de på lösa antaganden kan få igenom massvaccinering i förebyggande syfte.”

Rune Lanestrand, redaktör för Småbrukaren, publicerat i Dagen 22/7 – 09

Stefan Whilde

Musik

Arctic Monkeys — Humbug

Blur — Midlife: A Beginner’s Guide to Blur

Boris & The Jeltsins — Låt det blöda & Bye Bye Bicycle — Compass

Chickenfoot — Chickenfoot

Death — For the Whole World to See

Ecovillage — Phoenix Asteroid

Ebba Forsberg — Ta min vals: Ebba Forsberg sjunger Leonard Cohen

Gossip — Music for Men

Hardcore Superstar — Beg for It

Jane’s Addiction — A Cabinet of Curiosities

King Creosote — Flick the Vs & Great Lake Swimmers — Lost Channels

Korta musikrecensioner LII

Kreator — Hordes of Chaos

Marie Bergman — Det liv du får

New York Dolls — ’Cause I Sez So

Passion Pit — Manners & Theoretical Girl — Divided

Pretty Whores — Teens of USA

Rancid — Let the Dominoes Fall

Ray Smith — Rockin’ Little Angel: The Sun Years, Plus

Sky Saxon och hans band The Seeds

Son Volt — American Central Dust & The Jayhawks — Music from the North Country: The Jayhawks Anthology & Hollywood Town Hall

Stratovarius — Polaris

The Bats — The Guilty Office

Två gånger Tom Malmquist: Smoke & Dial (Art by Accident) & Fadersmjölken

Träd, Gräs och Stenar — Hemlösa katter

Trick or Treat — Tin Soldiers

Tyr — By the Light of the Northern Star

Whitney Houston — I Look to You

Victor Olaiya — Victor Olaiya’s All Stars Soul International & Captain Yaba — Yaba Funk Roots