Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

Thrillers/deckare

Jeffery Deaver — Det trasiga fönstret

Norstedts 2009

John Grisham — Utpressningen

Bonniers 2009

Eric Van Lustbader — Öga för öga

Damm förlag 2009

Jeffery Deaver.Återigen blickar vi in i den förre chefen för New Yorks brottsplastundersökare, som blev lam i ett tidigare fall och bor numera helt förlamad med den senaste tekniken, men hjälper ändå polisen med olika komplicerade fall. Lincoln Rhyme är namnet på den osedvanliga hjälten. Men ett team av poliser och andra kontakter försöker han stoppa en mördare som har tillgång till världens bästa datorinsamlade kunskap om sina offer och andra människor. En diabolisk fiende som ändå till slut överlistas av Lincoln Rhymes Team. Men på vägen dit är det en av de mest finurliga äventyr. En skicklig uppbyggt nät av härvor som författaren skickligt spinner omkring sitt förvärv. Jeffery Deaver påminner starkt om Michael Connellys sätt att kunna atmosfäriskt bygga upp en roman så att det blir till slut omöjligt att släppa ifrån sig romanen. Första gången jag läste om Lincoln Rhyme är i boken ”I samlarens spår”. Det var första gången jag med förtjusning lät hans texter rusa över min andliga lekamen, och idag är jag fortsatt galen i hans romaner.

John Grisham.John Grishams nya advokatroman om juriststudenten Kyle McAvoy som tvingas av ett gäng företagsspioner ta ett jobb på en väl ansedd advokatfirma för att stjäla företagshemligheter. Om han inte gör det så kommer han snabbt få sitt liv slagen i spillror, annars kommer en studentfest ställa till med problem då en ung kvinna råkade ut för hans kompisar på en fest.. En tät spunnen intrig och ett skönt romanavslut gör John Grishams nya roman återigen till en smärre övertygelse. John Grisham gör det igen.

Eric Van Lustbader.Eric Van Lustbader har jag aldrig gillat med sina japanska romaner under årens lopp och att han nu tar över Robert Ludlums CIA-agent Jason Bourne är inget för mig trots ambitiöst försök att förvalta Ludlums figur/karaktär. Hans roman är en trist efterapning av Robert Ludlums utsökta thrillers. Den här boken säger nej tack till.