Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

Konsert

Deathstars

STRAND, Stockholm, 29 oktober

Aldrig någonsin hört talas om detta lilla konserthak förr, det var tack vare DEATHSTARS myspace sida jag lyckades komma åt informationen om detta spelningsställe på Söder i Stockholm, precis vid strandkanten i Hornstull.. Tack och lov för det DEATHSTARS är värda att se live, det är som en teaterföreställning och på just detta spelställe hängde tunga blodröda sammetsgardiner draperade runt om och en liten bar fanns t.o.m. för de alkoholtörstiga.

GEMINI FIVE

20.30 Mörkret la sig i lokalen och förbandet Gemini Five hade öppnat kvällens höstnöje med sin glammiga hårdrock ( kan vara så att Gemini Five vill kalla sig något annat men jag tycker glammig hårdrock passar på sminkade män med supersprayat hår och poser jag mest sett under just glammiga hårdrockstiden _förra_ seklet ) men anyway, de lirade på utan något speciellt “magisk metal moment”, efter cirka en halvtimmes lidande med två låtar jag kunde uthärda, covern You Spin Me Round (Like A Record Round Round) och nya Sex, Drugs And Anarchy klev Gemini Five av scenen, pust!

Jag fick år 2006 en singel med Gemini Five av en vän och har sett Gemini Five live ihop med finska 69 Eyes men inte heller dessa två gånger upplevde jag musikalisk orgasm eller tänkte tanken : “Jag måste köpa ALLA deras skivor och se ALLA spelningar med dem” vilket innebär att jag, - Miss Vampyria ratar Gemini Five och förbannar dem till glamheaven med de andra My Little Pony hästarna och rosa sockervaddsmoln. Och hoppas aldrig mer behöva höra dem live som förband till något man ÖNSKAR se.

Efter en stunds väntar bara Så äntligen, kvällens huvudakt och det vackraste bandet i Stockholm stod plötsligt på scenen, möt de sminkade dödsstjärnorna!

Sedan 2001 har svenskarna i bandet DEATHSTARS spelat medryckande tung mörk gotisk industrimetal med största inlevelse och perfektion, de har sina ansiktssminkningar på, som precis som musiken är perfekt lagd, de har en vit foundation hela ansiktet och lite nattsvart kajal runt ögonen ( eller kanske mycket ögonskugga jag är ingen expert på smink men tänk KISS -sminkning) samt läppstift. Klockrent. Resten av utstyrseln av bandets fem medlemmar var i black. no 1 dock inga uniformer inatt, synd tycker jag men förstår att det skulle bli outhärdligt svettigt och tight att röra sig i på scen.

Sångaren Whiplasher svettas floder efter en stund med micken i handen, den svarta skjortan klibbar fast sig men sminket det består!

Under första tonerna reste sig mina hårstrån på armar och ben och höfterna börjar svaja i takt, nacken rycker huvudet upp och ner, - taktfast men inte headbangande då jag inte kände mig kry efter Gemini Fives spelande och en maginfluensa som min sambo smittat mig med. Annars hade jag stått längst framme och förstört nacken och dödat hjärnceller under hela spelningen från början till slut!

Lite av låtlistan minns jag innan avbrott p.g.a min akuta maginfluensa: The Fuel Ignites , Night Electric Night , Arclight , Death Dies Hard , Cyanide …Så jävla bra låtlista denna kvällen så tack till STRAND som tog in detta band. Irriterande låttext som dyker upp ibland och fördröjer sig brukar vara irriterande men dagen därpå dök Chertograd upp i huvudet medans jag skrev detta och det var allt annat än irriterande. Chartograd går så här:

10.000 needles of light
Pin the drugs of last night
Kill the cigarette now sleep
Let the wolves upon the sheep
The wings of the world move slow in this hall
And the hunger of hope it starts to starve
God of Chertograd

och Whiplash lät så bra live. SÅ BRA.

Bandet är nu Cat med gitarr, Nightmare Industries" ( f.d. DISSECTION Jon Nödtveidts bror R.I.P) på keyboards och den långa tanige Skinny håller i basen.

En av höstens mest hypade spel Brütal Legend innehåller DEATHASTARS sång Blitzkrieg i soundtracket.

I spelet, är amerikanska aktören/ musikern Jack Black figuren Eddie Riggs, en roddare who's sucked into a mythical Age of Rock to fight evil.

Om du gillar att spela spel och lyssna på bra musik samtidigt så välj BRÜTAL LEGEND till nya Playstatioin 3 och rocka!

Miss Vampyria