Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

Retro LIV

Pubrockaren nummer ett Mickey Jupp

Mickey Jupp — Juppanese.Han har en fyrtioårig karriär i pubrocken och ädelrockens tjänst sedan slutet av 60-talet. Han spelade under en del mindre band innan hans rykte som låtskrivare slog igenom under 70-talet då både Dr. Feelgood och Dave Edmunds blev fascinerade av hans låtar, Mickey Jupp fick den inspelade av just Dave Edmunds och Nick Lowe. Så man kan säga att denna sextiofemåriga rockare fortfarande turnerar i England med sina hits för en intresserad omvärld. Trots mycket spelningar så gav han ut sin debutplatta först 1978.

Skivan ”Juppanese” är en av de tyngsta pubrockplattorna som kom ut mitt under punkens år. Nick Lowe och Dave Edmunds med resterande av gruppen Rockpile spelade med som kompband åt Mickey Jupp underskivans tillkomst. En bra kombination av musiker plus en glad och tuff Mickey Jupp med några av sina bästa låtar.

Mickey Jupp — You Say Rock.”You Say Rock” från 1994 är inspelad på ett mindre bolag som Mickey Jupp blev tvungen att göra efter han efter sina första framgångsrika år fick sparken av sitt bolag. De flesta senare skivorna gavs ut på indiebolag. Jag tycker att den här plattan knappast tillhör höjdarna i hans produktion, men den är ändå väldigt cool ändå.

Mickey Jupp borde du kolla upp om du älskar bra musik. Det är Mickey Jupp klart värd, enligt Blaskans redaktion.

Dave Edmunds — Riff Raff

Dave Edmunds — Riff Raff.Jeff Lynne från ELO producerade det här albumet åt Dave Edmunds 1984 med fläskig ljudbild och en smart produktion. Men på det hela är det inte hans bästa album. Men idag tycker jag bättre om det nu än när det på den tiden begav sig. Då tyckte jag inte om att skivan var så slät och radioanpassad. Visst är det så. Musiken har ändå en viss charm. Radiovänligare pubrock helt enkelt.

Nick Lowe — Jesus of Cool (Remastrade versionen, se tidigare länk från Mr. Snaggus)

Nick Lowe — Jesus of Cool.Tidigare har Mr. Snaggus i vår tidskrift skrivit om originalet av skivan men nu finns även den skivan med extralåtar tillgänglig och lyfter skivan några extra steg på väg mot himmelsriket. Man måste bara säga att det är en av det finaste albumet från slutet av 70-talet som visar sitt rätta ansikte med extraspåren. Nick Lowe rockar bättre än någonsin med sitt första mästerverk.

Nick Lowe — Jesus of Cool

Del Shannon — Rock On!

Del Shannon — Rock On!”Runnaway” och “Dream Baby” är några tidiga 60-talsklassiker som fick den gamla rockaren att skapa sig ett eget namn inom rockmusiken. Född 1934 och avled 1990. Hans sista fantastiska album ”Rock On” hade som producent Jeff Lynne. ELO-maestro var en upptagen producent åt både Tom Petty med flera artister. Del Shannon.På den här skivan låter Del Shannon nästan som om det vore Roy Obison som sjöng – deras röster låter så mjuka men ändå kraftfulla. Jag älskar det albumet fortfarande efter det jag köpte det på cd för 18 år sedan. Från Tom Pettys band Heartbreaker så var även Mike Chambell med och producerade albumet. Låtarna är nästan på gränsen till schlagerrock med omisskännliga melodier och välproducerade musikaliska preferenser. Albumet ”Rock On!” gavs ut postumt 1991 och var ett album som verkligen kan säga vara ett charmigt bagatellartat äventyr. Men en effektiv platta som man blir glad åt. Så leta up labumet du med och få en stunds underhållning.