Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

Indiepop

Shiloh — Forever Lost

The Third Degree — Mercy

Korea Campfire — Korea Campfire

Gustav Kronqvist, Linus Hjellström, Markus Tiljander och Ola Johansson är de fyra männen i bandet Shiloh som nyligen släppte sin ep. Där man tydligt kan höra Sveriges främsta svar på Coldplays popharmonier men där Coldplay kan bli för övertydliga i sitt tonspråk och har för trist ljudbild. Då svävar Shiloh vidare på den estetik popen kan ha. Där vill jag poängtera att Shiloh ljuvliga harmonier har mycket mera med tidiga Suede eller lättsamma Melody Clubs pop. Jag faller lite för högtravande pop som hämtar sin inspiration från det tidlösa i musiken.Lite mera av evighet lägrar sig över Shiloh, även om det är underhållning för stunden. Så tror jag ändå, med tanke på hur bra ep:n är; så kan Shiloh släppa ett av de stora popalbumen när det blir aktuellt. För så bra är bandet och den kapaciteten har bandet i fråga.

Singeln med The Third Degree är en cover som ändå svänger loss i bra soulrock, nästan i samma stil som Nicke Anderssons projekt The Solution. Svängig bra soulrock med själen på dansgolvet. En av de coolaste singlar som landat på Blaskans redaktion.

Korea Campfire som ges ut av skivbolaget Rhythm Ace Recordings består av Ken Andersson på sång/gitarr, Andreas Björkenström och Johan Svahn på trummor. En skiva som man lugnt kan påstå att Korea Campfire har nästan bott i Sonic Youths skivbackar. För närmare till amerikanska undergroundnästen som just Sonic Youth eller Dinosaur Jr har jag inte hört på svensk mark. Nu har jag inga problem med sådana referenser, utan i min värld är det nästan så att man saknad svenska skrammeloväsenband med sinne för snygga melodier. Detta kan jag inte gå förbi utan att känna mig lycklig. Estetisk svensk oväsenmusik som har just den där punkiga uppkäftigheten men lägger den på de sköna gitarrspelmässiga grunder så att oväsen paraderas sida vid sida med goda uppsluppna melodier. Korea Campfire är ett svensk rockfynd i min värld. Tack för det grabbar och tack Rhythm Ace Recordings som vågar släppa fram sådant här.