Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

Blaskan #12 2009

Avledare

Blaskans redaktion önskar god jul och gott nytt år på er alla läsare uti landet.


Emellertid startade det nya året inte så bra för oss på Blaskan. Dataproblemen har fortsatt för webmastern och så blev herr doktor Indie smittad av virus (hans dator alltså, men det är ju nästan samma sak). Så, tyvärr hinner vi inte få ut något #1 i januari, utan det blir ett #1&2 i februari istället.


Blaskanhjältarna Svante Grundberg och Björn Wallde i Nattsudd-julprogrammet.


Två av årets största musikaliska nyheter vintern 2009 är följande:

Sade.En av musikens mytiska, mystiska och kanske vackraste sångerskor är Helen Folasade Adu, fast mera känd som Englands coolaste sångerskor under namnet/gruppen Sade. Nu skall det komma ut ett album nästa år. Senaste plattan ”Lovers Rock” fick varenda kritiker då som nu att väckas upp av glädje. Jag var inte förtjust i just den plattan med Sade eftersom den var lite för tråkig för min smak. Jag föredrar deras första album ”Diamond Life” med världens coolaste jazziga soullåt ”Smooth Operator” och deras andra platta ”Promise” med underbara sånger såsom ”Is It A Crime” och ”The Sweetest Taboo” Jag hoppas att den kommande skivan låter så som deras första 80-talsplattor.


Andra av vinterns hetaste musikaliska nyhet var frågan om Aerosmiths sångare Steven Tyler verkligen hade hoppat av bandet i fråga, för att satsa på sin solokarriär. Joe Perry menade att man inte kan både satsa helt på solokarriären och på bandet Aerosmith samtidigt. Men efter diverse åsikter med snack hit och dit om Steven Tylers plats i bandet. Förnekar nu både Steven Tyler och Joe Perry att bandet förlorat sin sångare utan allt är som vanligt igen. Till glädje för Blaskans redaktion och övriga rockvärlden.


Årets världsmusik kommer från gruppen The Very Best med sångaren Easu Mwamwaya från Malawian och de två killarna från Londonbaserade duon Radioclit. The Very Best släppte mäktiga albumet ”Warm Heart Of Africa” med en av årets bästa låtar ”Rain Dance” med coola sångerskan M.I.A.

Mr. Snaggus | Dr. Indie | Dr. Rock | Dr. Da Capo
Susanna Varis


Blaskan beräknas utkomma den första måndagen i månaden.
Skicka era artiklar senast lördagen veckan innan, tack!
Bidragen adresseras lämpligen till Redaktionen