Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

Pop

Daniel Gilbert — New African Sports, Soul, Café Club № # 1 @@@@@

Daniel Gilbert — New African Sports, Soul, Café Club № # 1.Daniel Gilbert borde vara en av svensk musiks moderna legender om jag fick bestämma och då handlar det om en tid i Broder Daniel och sedan följde han med Håkan Hellström från Broder Daniel, ut på en succékarriär som ännu inte har avslutas på långa vägar. Jag måste bara få lägga in vad Daniel Gilbert skrver på Ginzas sajt om sin karriär – för det är en underbar slinga han skriver:

Då sitter jag och skriver något som jag fram tills för en dag sen aldrig i min vildaste fantasi trodde att jag skulle behöva göra.

Nåväl, jag heter Daniel Gilbert och ända sen min gamle far slog in mitt musikaliska pannben med Oscar Peterson Trio har jag trott på, och förstått att musik i alla dess olika former berör och påverkar de flesta människor (åtminstone de med en själ).

Då det var det tillsynes enklaste sättet att kommunicera med folk, började jag ganska tidigt att spela musik i olika former och med olika lyckat resultat.

Broder Daniel blev mitt högstadium. Gymnasiet tillbringade jag på många olika skolor, Fiesta, The Junior och Augustifamiljen m.fl . Universitetsutbildningen hette Håkan Hellström och heter så fortfarande.

Att jag nu "startar eget", eller vad fan man nu ska kalla det, kom väl sig från början av en slump. Att tid och möjlighet uppenbarade sig, jag insåg väl någonstans på vägen att jag sumpat de fl esta andra chanser på ett vettigt jobb eller ett normalt liv.

Detta är så fint att jag tycker om att läsa denna strof från en längre avsnitt, skriven direkt för Ginza antar jag. Hela texten finns här — Ginza

Daniel Gilbert och hans vän Per Stålberg från bandet Division Of Laura Lee – började gemensamt göra låtar och musik tillsammans, det hela leder till tio låtar av de mest förföriska slag jag har hört och skådat väldigt länge. Några av låtarna hörde jag och Dr. rock redan på Bengans skivaffär i Stockholm ganska nyligen, för ett par veckor sedan. Charmigt och enkelt. Men skivan klår allt av svensk musik som kommit ut genom sin charm och souliga popmusik som faktum strålar av kärlek och inlevelse. Varenda låt arrangeras perfekt så ackord, tonlägen och små överraskande moment av kärnan där kärlek till konst/musik leder oss till förmåga att alstra denna livsavgörande ögonblicken former. Musiken helt enkelt slår knock på mig. Daniel Gilbert klarar sig bra på egen hand utan att fastna i någon som helst tvekan vad han vill med sin musik. Allt sitter där som handen i handsken. Bra musik som inte får någon att sluta dansa. Melodierna smeker kinderna, harmonin infinner sig ännu mera. Musik som knappast skäms för sig. Ett underverk och mästerverk på samma gång. Tack för din insats och hoppas att detta är en klassisk svensk platta vi om femtio år fortsätter att tillbedja.

Musik

Abramis Brama — Smakar söndag

Alicia Keys — The Element of Freedom

Amerie — In Love and War & Mary J. Blige — Stronger with Each Tear

Bernt Rosengren Quartet — I’m Flying

Bosque Brown — Baby

Daniel Gilbert — New African Sports, Soul, Café Club № # 1

Duff McKagan’s Loaded — Sick

Eels — End Times

First Band from Outer Space — The Guitar Is Mightier Than the Gun

Gatans Lag — Låt mig stanna tre dagar i himmelen innan Djävulen vet att jag är död & Propagandhi — Supporting Caste

Ironville — Welcome to Ironville & Brothers of End — The End

ISIS — Wavering Radiant

Joel Alme — Waiting for the Bells

Jupiter Society — Terraform

Kris Kristofferson — Closer to the Bone

Lita Ford — Wicked Wonderland

Local Natives — Gorilla Manors

Maskinen — Boys II Men; Raekwon — Staten Go Hard Vol 1 & Rakim — The Seventh Seal

Mastodon — Crack the Skye

Ringo Starr — Y Not

Skriet — Skriet

Sonic Syndicate — Love and Other Disasters

Taken by Trees — East of Eden & Jaqee — Kokoo Girl

The Bear Quartet — 89 & Mattias Alkberg — Nerverna

The Carpet Knights — According to Life

Them Crooked Vultures — Them Crooked Vultures

Tom Waits — Glitter and Doom Live; Swordfishtrombones & Rain Dogs

Transatlantic — The Whirlwind

Vampire Weekend — Contra

Vic Chesnutt — At the Cut

Yeasayer — Odd Blood