Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

Country/folkmusik

Kris Kristofferson — Closer to the Bone @@@@

Kris Kristofferson — Closer to the Bone.Ingen har den där spruckna manliga rösten, som varit med länge och sett mycket av världens elände liksom ljuspunkter i tillvaron - som Kris Krisofferson. Hans senaste platta fortsätter lite grann där förra plattan "This Old Road" slutade. Den plattan liksom nya är någon form av bokslut inför tidens tecken. Kris Kristofferson är nära 74 år gammal. hans röst signalerar underbar erfarenhet och tillgänglighet i en och samma kostym. Ny skivan berättar om vännen Johnny Cash och saknaden han hyser efter Johnnys musik och röst: Good Mornning, John: är den där fina låten som egentligen skulle ha kommit med på deras gemensamma grupp Highwaymens repertoar. Men den läggs nu på den här plattan och det känns faktiskt ännu bättre om man ställer allting i sin kontext. Den låten är en prefekt sorgesvan efter den störste av de alla; Johnny Cash. Jag gillar även den lilla intro han har innan han hyllar sina egna barn på låten "From Here To Forever". Den låten måste vara den ultimata sången där en fader vill ge sina barn något att tänka på - en varm ljuv faders kärlek till sina barn; vuxna visserligen. men det spelar föga roll i vilken ålder de befinner sig i. Låten är vacker och finkänsligt tolkad av den gode Kris Krisofferson. Det fins naturligtvis flera sånger att plocka fram. Men det räcker med att säga att plattan är ett helgjutet konstverk.

Producenten Don Was brukar egentlig mening vara oerhört träaktig i sin producentroll. Men här kan Don was inte sabba något av inspelningarna - därför att Kris Kristofferson står på egna ben. Dessutom har han Jim Keltner på trumma, och som han spelar behövs det ingen ledning. Rami Jaffee spelar olika keyboards som ger en fyllig ram. Allra bäst är veterangitarristen Stephen Bruton, som avled kort efter skivan. Stephen Bruton föddes 1948 och spelade med Kris Kristofferson redan på 70-talet. Hans insats fyller plattan mycket väl. Samma musiker medverkar på den bonusskiva som är en kort men bra livekonsert med Kris Kristofferson. En värdig platta från mäster Kristofferson.

Stephen Bruton.P.S. Stephen Brutons karriär som gitarrist innefattar arbeten med Willie Nelson, T-Bone Burnett, Bob Dylan, Bonnie Raitt, Delbert McClinton, Waylon jennings, Jimmie Dale Gilmore och Patty Loveless. Det finns naturligtvis åtskilligt ännu flera artister som ansåg att Stephen Bruton var störst och bäst på att anlitas som medmusiker. 1948–2009

Musik

Abramis Brama — Smakar söndag

Alicia Keys — The Element of Freedom

Amerie — In Love and War & Mary J. Blige — Stronger with Each Tear

Bernt Rosengren Quartet — I’m Flying

Bosque Brown — Baby

Daniel Gilbert — New African Sports, Soul, Café Club № # 1

Duff McKagan’s Loaded — Sick

Eels — End Times

First Band from Outer Space — The Guitar Is Mightier Than the Gun

Gatans Lag — Låt mig stanna tre dagar i himmelen innan Djävulen vet att jag är död & Propagandhi — Supporting Caste

Ironville — Welcome to Ironville & Brothers of End — The End

ISIS — Wavering Radiant

Joel Alme — Waiting for the Bells

Jupiter Society — Terraform

Kris Kristofferson — Closer to the Bone

Lita Ford — Wicked Wonderland

Local Natives — Gorilla Manors

Maskinen — Boys II Men; Raekwon — Staten Go Hard Vol 1 & Rakim — The Seventh Seal

Mastodon — Crack the Skye

Ringo Starr — Y Not

Skriet — Skriet

Sonic Syndicate — Love and Other Disasters

Taken by Trees — East of Eden & Jaqee — Kokoo Girl

The Bear Quartet — 89 & Mattias Alkberg — Nerverna

The Carpet Knights — According to Life

Them Crooked Vultures — Them Crooked Vultures

Tom Waits — Glitter and Doom Live; Swordfishtrombones & Rain Dogs

Transatlantic — The Whirlwind

Vampire Weekend — Contra

Vic Chesnutt — At the Cut

Yeasayer — Odd Blood