Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

Debatt

När nationella nazister blir landsförrädare i internationella nazismens namn

En liten underlig detalj inom nazismrörelsen i Sverige och föresten i övriga världen också, där det finns inhemska nazister. Den har inte undersökts så noga inom den omfattade litteraturen som finns om nazismens olika vinklar det skall belysas ur - en aspekt som jag tycker är lustig, är följande.

Nazismens är en tysk höger politisk ideologisk/filosofisk ondska som sägs vara patriotisk och nationell. Men för vara nationalistisk tysk patriotisk rörelse måste man säga att den konstig nog blev den mest internationella globala erövrarideologi jag har hört talas om. Borde det inte vara så att en nationell patriotisk rörelse bara vill stanna inom sitt lands gränser. Och göra allt förhindra andra från att komma in med nya främmande tankar till landet. Det är väl nationalism i extrem anda. Att bara vilja sitt land väl till varje pris. Alltså är inte nazismen en nationell rörelse eftersom den ville kriga och erövra hela världen. Bara ren krigisk sinnesjuk galenskap i krig och våld som budskap. Den lustiga konsekvensen blir att riktigt nationalism/patriotism blir faktiskt att slåss mot nazismen när den vill med sina främmande tankar erövra varje nationell och fosterlandsväns eget land. Ytterliggare en konsekvens blir att inhemska nazister är inte nationalister eftersom de har importerat en främmande lära till exempel i Sverige. En lära som vill erövra och krossa svenskarnas land. När nazismen erövrade länder så blev varje nazist landsförrädare på en gång. Så nu vet vi att svenska nazister kan i ett krig blir inte bara potentiella landsförrädare - utan i praktiken är de landsförrädare som vill införa en fullständig främmande raslära och begå skändligheter. Så en nationalistisk och patriotisk gärning är att bekämpa nazismen som främmande lära. Under andra världskriget blev det en fosterlandsplikt att bekämpa och krossa erövrarnas nazistiska främmande lära och hot mot varje enskild land.

Där bedrev nationella rörelser en underjordisk krig mot nazismen plus de inhemska nazistiska landsförrädarna. En fosterland plikt. Så nu kan vi säga att bekämpa den inrikes främmande nazistiska läran är en nationell plikt. Fosterlandets inre fiende, nazismen bara väntar på att införa främmande seder vilket är i princip landsförräderi.

Musik

Angie Stone — Unexpected

Annie — Don’t Stop

Babian — Hälften dör av fetma

Big Jeff Bess — Tennessee Home Brew

Björn Skifs — Da capo

Black Rebel Motorcycle Club — Beat the Devil’s Tattoo

Bruket — En annan klass

Dark Tranquillity — We Are the Void

Efterklang — Magic Chairs

Fear Factory — Mechanize

First Aid Kit — The Big Black & the Blue

Freedom Call — Legend of the Shadowking

Gamma Ray — To the Metal

Hästpojken — Från där jag ropar & Moto Boy — Lost in the Call

John Hiatt — The Open Road

Joni Mitchell, James Taylor & Phil Ochs — Amchitka: The 1970 Concert That Launched Greenpeace & Joanna Newsom — Have One on Me

Joseph Foster — Graphic as a Star

Josh Rouse — El Turista

Korta musikrecensioner LV

Laura Veirs — July Flame

Massive Attack — Heligoland & Hot Chip — One Life Stand

Midlake — The Courage of Others

Neil Young — Dreamin’ Man Live 92

Owen Pallett — Heartland & Four Tet — There Is Love in You

Overkill — Ironbound & Rage — Strings to a Web

Peter Gabriel — Scratch My Back

Raggare: Rockballaderna som smälte Sverige

Royal Republic — We Are Royal (Dr. Da Capo)

Sade — Soldier of Love

Shout Out Louds — Work

The Graviators — The Graviators

Vivian Girls — Everything Goes Wrong