Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

Konsert

Vibrators & U.K. Subs @@@ resp. @@@@

Hornstulls Strand 29 januari

Kan inte låta bli att tillstå att det är lite rörande att se 40-50 åriga gamla punkare, som jag själv eller Dr. Da Capo pogodansa tillsammans med yngre punkare till två band som jag såg för 30 år sedan. Nu var de båda bandet här i Sverige. Vibrators och U.K. Subs har egentligen gjort sitt kan man säga. Men det gör ingenting att vi i publiken; säkerligen flera än 100 stycket till dagens ära samla sig för två underbara konserter.

Vibrators har alltid med sin popiga punk varit ett band som släppt små bomber som man alltid kan lita på. Dr. Rock som inte kunde komma med på konserten tyckte att Vibrators alltid varit det bortglömda bandet som man borde komma ihåg. Det gjorde vi verkligen här i alla fall. Bra låtar från deras långa karriär sedan 1976. De var möjligtvis inte samma glöd rakt igenom men det fungerade för oss som var på plats i vilket fall som helst.

U.K. Subs.Men vilket ös U.K. Subs hade från första stund de klev upp på scenen, de avlossade hit efter hit. Framförallt var deras smash-hit "Warheads" en juvel som förvandlade till en vätebomb. Man kan inte tro att bandets sångare Charlie Harper faktiskt är hela 66 år gammal veteransångare. Han bildade själva bandet efter ha hört Sex pistols eller The Damned - vilket ledde att U.K. Subs trollband mig från första stund. Ettlitet aber hade bandet var att man gärna på 80-talet utvecklade soundet till att man skulle låta heavy metal eller hardcore förenas i en mix av allting. Hardcoresatilen gillade jag då, men inte att hårdrocken skulle drabba bandet var jag något vän av. Idag struntar jag i det nämligen men då på 80-talet såg man hårdrocken som fienden och ville ha punken ren och fri från hårdrock - men det var då. U.K. Subs lät bättre än på länge och piggare gamla punkar kunde jag inte önska mig denna afton.

Musik

Angie Stone — Unexpected

Annie — Don’t Stop

Babian — Hälften dör av fetma

Big Jeff Bess — Tennessee Home Brew

Björn Skifs — Da capo

Black Rebel Motorcycle Club — Beat the Devil’s Tattoo

Bruket — En annan klass

Dark Tranquillity — We Are the Void

Efterklang — Magic Chairs

Fear Factory — Mechanize

First Aid Kit — The Big Black & the Blue

Freedom Call — Legend of the Shadowking

Gamma Ray — To the Metal

Hästpojken — Från där jag ropar & Moto Boy — Lost in the Call

John Hiatt — The Open Road

Joni Mitchell, James Taylor & Phil Ochs — Amchitka: The 1970 Concert That Launched Greenpeace & Joanna Newsom — Have One on Me

Joseph Foster — Graphic as a Star

Josh Rouse — El Turista

Korta musikrecensioner LV

Laura Veirs — July Flame

Massive Attack — Heligoland & Hot Chip — One Life Stand

Midlake — The Courage of Others

Neil Young — Dreamin’ Man Live 92

Owen Pallett — Heartland & Four Tet — There Is Love in You

Overkill — Ironbound & Rage — Strings to a Web

Peter Gabriel — Scratch My Back

Raggare: Rockballaderna som smälte Sverige

Royal Republic — We Are Royal (Dr. Da Capo)

Sade — Soldier of Love

Shout Out Louds — Work

The Graviators — The Graviators

Vivian Girls — Everything Goes Wrong