Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

Pop/Soul

Sade — Soldier of Love @@

Sade — Soldier of Love.Många musikkritiker av rang har gjort stor sak av att det dröjer länge mellan gruppen/sångerskan Sade olika skivutsläpp. Det stör inte mig ett smack. Det som stör mig är att Sades musik slutat beröra mig på någon emotionell punkt. Nya albumet "Soldier of Love" har bara ett spår som är i mästarklass, det är själva titelspåret. Den har den förmåga att trollbinda mig och förföra mig. Sade.Nya albumet har tråkiga transportsträckor som förstör så mycket när det gäller det jazziga och coola i gruppens musik. Sades förra skiva "Lovers Rock" från 2000 var ett trist varningstecken att sade tappat förmågan att göra bra och ren soulmusik. Men där var jag nog ensam i Sverige att tycka så, för att skivan "Lovers Rock" fick alla att hylla plattan för sin förmåga att skapa äkthet och unika kvaliteter. Jag önskar verkligen att det är vad jag skulle tycka om och vilja skapa som känsla inom mig, men så blev det inte alls i min värld den skivan liksom förra saknar den fantastiska underbara varma känsla som Sade gav mig förut. Plattorna "Diamond Life", "Promise" och "Stronger Than Pride" är superstarka mästerverk som jag fortfarande får gåshud av. Sade — Diamond Life.Vår käre webbmaster Mr. Snaggus är också en stor älskare av den coolhet som Sade förut förgyllde musiken med. Jazzig snygg popsoul av de mest sofistikerade intellektuella slag som kommit ut från Storbritannien under hela 80-talet. Mot detta stor sig det nya albumet slätt så att man inte behöver se någon jämförelse längre.

Nya plattan orkar inte engagera mig därför att plattan tappar kraften så att låtarna slätas ut till ingenting av emotionell känsla. Sade sjunger bra och bandet spelar bra - men det är ingenting om man inte samtidigt känner den styrka Sade besitter men inte förmår att sprida ut längre, Då blir plattan ointressant och föga attraktiv. Det är Sades förbannelse nu för tiden. bra komp men få bra låtar.

Musik

Angie Stone — Unexpected

Annie — Don’t Stop

Babian — Hälften dör av fetma

Big Jeff Bess — Tennessee Home Brew

Björn Skifs — Da capo

Black Rebel Motorcycle Club — Beat the Devil’s Tattoo

Bruket — En annan klass

Dark Tranquillity — We Are the Void

Efterklang — Magic Chairs

Fear Factory — Mechanize

First Aid Kit — The Big Black & the Blue

Freedom Call — Legend of the Shadowking

Gamma Ray — To the Metal

Hästpojken — Från där jag ropar & Moto Boy — Lost in the Call

John Hiatt — The Open Road

Joni Mitchell, James Taylor & Phil Ochs — Amchitka: The 1970 Concert That Launched Greenpeace & Joanna Newsom — Have One on Me

Joseph Foster — Graphic as a Star

Josh Rouse — El Turista

Korta musikrecensioner LV

Laura Veirs — July Flame

Massive Attack — Heligoland & Hot Chip — One Life Stand

Midlake — The Courage of Others

Neil Young — Dreamin’ Man Live 92

Owen Pallett — Heartland & Four Tet — There Is Love in You

Overkill — Ironbound & Rage — Strings to a Web

Peter Gabriel — Scratch My Back

Raggare: Rockballaderna som smälte Sverige

Royal Republic — We Are Royal (Dr. Da Capo)

Sade — Soldier of Love

Shout Out Louds — Work

The Graviators — The Graviators

Vivian Girls — Everything Goes Wrong