Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

Biofilm

Alice i Underlandet @@@@

Regi: Tim Burton

Alice i Underlandet.Filmen är en fortsättning på vad som händer efter Alice olika besök i underlandet, själv tror den vuxne Alice som ärvt sin faders visionära affärsinstinkt. Men fader är död och familjen vill gifta bort henne med en tråkig fumlig rik arvinge. Men Alice har fortfarande tron även som vuxen att det varit drömmar när hon besökte Underlandet: Men drömmen var restminnen från just Underlandet. Så vid en social tillställning där det skall förkunnas att hon skall eklateras och gifta sig. Men så ser samma hare med väst igen och nu börjar samma underfundiga resa som hon varit med om förr. Men nu blir hon indragen i en riktig strid mellan den vita drottningen, den goda och den styrande systern, den rödhåriga storhuvade drottningen, som styr landet i ren ondska.

Alice i Underlandet.Det blir en tapper och klassisk hjältesaga om det onda och goda i en sista desperat kamp, men det blir ett klassiskt drama som har mycket mera mörkare stråk som strömmar rakt igenom ett mästerligt scenografisk kulissvärld. Filmen är typisk storslagen film från geniet Tim Burton. En strålande glans av suverän skådespeleri utmärker filmens helhet. Johnny Depp, Helena Bonham Carter & Anne Hathaway.Naturligtvis är Johnny Depp genialisk som hattmakaren. Filmen är en modern familjesaga fast så mycket mera romantisk och svartare i humorn. Jag älskar filmen för dess fantasi och mångsidiga idélösningar.

Mia Wasikowska är ett fynd som Alice, distansfull och lite småironisk i spelsätt men ändå fantasifull och kreativ som Alice, hon är en tuff Alice i visionär förpackning. Med andra ord, just nu bäst enligt Dr. Indie.

Musik

A Real Cool Time Revisited: Swedish Pop, Punk and Garage Rock 1982–1989

Atlantic Rhythm and Blues 1947–1974

Autechre — Oversteps; Caribou — Swim & Booka Shade — More

Avantasia — The Wicked Symphony/Angel of Babylon

Blackberry Smoke — Little Piece of Dixie

CocoRosie — Grey Oceans

David Byrne & Fatboy Slim — Here Lies Love

Erykah Badu — New Amerykah Pt. 2: Return of the Ankh

Giant — Promise Land

Heart Sick Groans — Gentlemen, If You Ain’t Right, Get Right

High Places — High Places vs. Mankind & MGMT — Congratulations

Johnny Cash — Ain’t No Grave

Korta metalrecensioner V

Lisa o Piu — Behind the Bend & Ellen — Mourning This Morning

Marty Friedman — Tokyo Jukebox

My Way — My Way

Petter — En räddare i nöden

Petter Spjut — Hann jag nånsin ifatt?

Sambassadeur — European & Broken Bells — Broken Bells

She & Him — Volume Two; The Tallest Man on Earth — The Wild Hunt & Harper Simon — Harper Simon

Slash — Slash