Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

Trubadurrock/softrock

She & Him — Volume Two @@@@

The Tallest Man on Earth — The Wild Hunt @@@@

Harper Simon — Harper Simon @@@@

She & Him — Volume Two.Skådespelerskan Zooey Deschanel sjunger fint och faktiskt helt korrekt rätt och på ett sätt fint och mjukt medan indiehjälten och musikarkeologen M Ward spelar och gör fina ljuva arrangemang. Tillsammans har de släppt två volymer med både covers och som på den nya plattan bara egna låtar signerade av Zooey Deschanels penna. En ny skiva med så många sommarliknande sånger så att vi i överkant kan redan nu känna sommarens känslor i öppen dager. M Ward som även är medlem i indierockens motsvarighet till supergrupp - Monsters Of Folk - skapar nästan galanta bilder med storslagna toner som bara strömmar snyggt genom ett sorts filter av ouppnåelighet. Zooey Deschanel lägger med en vibrerande sordin röst, som nästan får en sorts aura av jazzighet vilande i de små ögonblicken då hon inväntar musikens möte mellan hennes röst och kompositionens musikaliska böjlighet. "Volume Two" är en stilig platta som har en spännande dynamik mellan hennes röst och hans snygga specifika snuttar av förträfflighet.

The Tallest Man on Earth — The Wild Hunt.Svenska Kristian Matsson släpper låtar som påminner starkt om Bob Dylan och hans nästan nasala dynamiska röstomfång, reducerat och begränsat i användningsområdet. Men det bliren polerat skiva som sprejar visdom och vackra popiga röst fångar in de melodier han själv skapat ur sin fantasi. Mörka och vemodiga sånger som passar det nordiska vemodet en mörk höst/vinterdag. Själv njuter jag av den grace plattan bedårar mig, med sina sökta och polariserade ämnen. Det är egentligen en amerikansk dröm i svensk version vi får se uppfyllas i musiken. Riktigt bra.

Harper Simon — Harper Simon.Paul Simons son Harper Simon släpper ett eget album fritt från faderns musikaliska arv och Harper Simon gör lågmälda countryinfluerade låtar. Hans egen skiva har ett gäng musiker från både Beastie Boys egen keyboardist Money Kark eller från andra från Cat Power eller Jon Spencer blues Explosions. Bara bra countrysånger i figurativa sorts landskap som vi får besöka i hans första egna skiva. En vacker popplatta är det minsann.

Musik

A Real Cool Time Revisited: Swedish Pop, Punk and Garage Rock 1982–1989

Atlantic Rhythm and Blues 1947–1974

Autechre — Oversteps; Caribou — Swim & Booka Shade — More

Avantasia — The Wicked Symphony/Angel of Babylon

Blackberry Smoke — Little Piece of Dixie

CocoRosie — Grey Oceans

David Byrne & Fatboy Slim — Here Lies Love

Erykah Badu — New Amerykah Pt. 2: Return of the Ankh

Giant — Promise Land

Heart Sick Groans — Gentlemen, If You Ain’t Right, Get Right

High Places — High Places vs. Mankind & MGMT — Congratulations

Johnny Cash — Ain’t No Grave

Korta metalrecensioner V

Lisa o Piu — Behind the Bend & Ellen — Mourning This Morning

Marty Friedman — Tokyo Jukebox

My Way — My Way

Petter — En räddare i nöden

Petter Spjut — Hann jag nånsin ifatt?

Sambassadeur — European & Broken Bells — Broken Bells

She & Him — Volume Two; The Tallest Man on Earth — The Wild Hunt & Harper Simon — Harper Simon

Slash — Slash