Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

Sleazerock

Crazy Lixx — New Religion @@

Babylon Bombs — Babylon’s Burning @@@

Crazy Lixx — New Religion.Svenska sleazerockscenen har fått många arvtagare, unga band som gamla band vilket vill svänga så där glammetalisk och sleazerockigt som bara Mötley Crüe kunde/kan fortfarande göra med sina senaste alster. Ibland undrar man om det kanske inte finns för många band som vill låta som om det vore Sun Strip i Los Angeles istället för svenska städer. Men det är det inte. Så våra egna inhemska kopior har både bra som dåliga ögonblick. Hardcore Superstar är den perfekta mixen av både Backyard Babies och Mötley Crüe, om ni frågar mig. Hur det då med band som Crazy Lixx. Tja bandet ser rätt ut, låter rätt och rör sig rätt men ändå känns det som om något vore fel med bilden av Crazy Lixx. bandet saknar något som en själ i det dom gör. Jag kan inte låta bli att tycka att det finns något av det forcerande poserande av bandet i fråga. Deras musik har ingen så kallad själ i ljudbilden eller hos musiken. Det bara låter mekaniskt rätt, därför att man förväntar sig att bandet skall låta så här. Jag menar att bandet tror att bara de har de rätta olika stilarna på scenen och gör själva poserna helt korrekt som scenografin och branschen kräver att svenska sleazeband skall se ut och framförallt bete sig inom den här genren. Men Crazy Lixx låter mest som et posörsband med alltför många usla Poison, Warrant, Cindarella och andra sådana skitband från den erans kvarglömda attiraljer och låteffekter. Tyvärr tycker jag inte om Crazy Lixxs nya skiva därför att den känns inte äkta och berör mig inte det minsta. Jag får ingen partyfeeling av Crazy Lixx medan bandet Babylon Bombs däremot ger mig allt det andra. Party, rock och brudar i överflöd.. Det vill säga äkta känsla av bandet faktiskt älskar att spela sleazerock med den där överhängande känslan att man verkligen brinner för det och vill inget hellre spela skjortan av oss alla, särskilt den kvinnliga delens tröjor skall blåsas av. Babylon Bombs är på riktigt på något övertydligt sätt. Babylon Bombs — Babylon’s Burning.Jag diggar deras musik fullt ut. Det är inget mästerverk på något sätt men musiken har den där oroliga känslan att den kan stöka med bluesboggie, Chuck Berryriff och Mötley Crües främsta partyegenskaper.

Babylon Bombs är ett roligt band att lyssna på och jag hoppas nu att få chansen att se bandet live, för jag tror att min kommande kärlek för bandet möts positivt med den här plattan från förra året. En stilsäker hårdrocksplatta med svängfaktosrgrad 100 % . Svagheter är dock liten; då handlar det mest om att plattan saknar lite av variation mellan låtarna , det låter lite för lika på varje låt, bortsett balladen. Men som sagt var, en liten marginell invänding mot en nästan felfri rockplatta av börd och grad.

Musik

Anders Bosson — Don’t Let Me Go

Archie Bronson Outfit — Coconut

Babylon Bombs — Babylon’s Burning (Jaska)

Broken Social Scene — Forgiveness Rock Record

Crazy Lixx — New Religion & Babylon Bombs — Babylon’s Burning

Crystal Castles — Crystal Castles; LCD Soundsystem — This Is Happening; The Apples in Stereo — Travellers in Space and Time; Beach House — Zebra (EP) & Matt Pond PA — The Dark Leaves

Darkthrone — Circle the Wagons; Triptykon — Eparistera Daimones & Avsky — Scorn

Dundertåget — Dom feta åren är förbi

Goldfrapp — Head First

Guitar Shorty — Bare Knuckle

Hole — Nobody’s Daughter

Horse Feathers — Thistled Spring; Sarah Blasko — As Day Follows Night & Damien Jurado — Saint Bartlett

Ida Redig — Standing Here

Invasionen — Hela världen brinner & Final Exit — Det egentliga Västerbotten: Complete Discography 94–97

Jakob Dylan — Women + Country; Josh Ritter — So Runs the World Away & The Hold Steady — Heaven Is Whenever

Kate Nash — My Best Friend Is You

Korta metalrecensioner VI

Korta musikrecensioner LVI

Lali Puna — Our Inventions

Le Kid — Mercy Mercy & Familjen — När planeterna stannat

Mats Öberg Trio — So Very Mats

Mitt Piano — Allt ljus på mig

Paul Weller — Wake up the Nation

Robyn Hitchcock & The Venus 3 — Propellor Time

Roky Erickson with Okkervil River — True Love Cast Out All Evil

Solomon Burke — Nothing’s Impossible

The Ark — In Full Regalia

The Dead Weather — Sea of Cowards

The National — High Violet

The Radio Dept. — Clinging to a Scheme

Timo Räisänen — The Anatomy of Timo Räisänen & Monty — 2010

Willie Nelson — Country Music

Zacharias — Som pansar