Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

Artikel

”Ur en terroristkramares synvinkel”

”Vi anklagas för terrorism när vi försvarar rosen och kvinnan den sköna dikten och himlens blåhet, ett fosterland där det inte längre finns vatten- eller luft där det inte längre finns något tält, någon kamel eller svart mockakaffe.

Vi anklagas för terrorism när vi skriver om ett sargat fosterland svagt och sönderrivet vars delar ligger utspridda, ett fosterland som letar efter sin adress som inte har något namn. Ett fosterland som förbjuder oss att köpa en tidning och lyssna på nyheterna, ett fosterland vars fåglar förbjuds att sjunga, ett fosterland vars författare av fruktan vant sig att skriva om ingenting…

Vi anklagas för terrorism när vi vägrar att dö inför Israels grävmaskiner som river upp vår jord river upp vår historia, river sönder vår Bibel, river sönder vår Koran river sönder våra profeters gravar. Om detta är vår skuld hur skön är då inte terrorismen…

Vi anklagas för terrorism när vi vägrar att utplånas av mongoler, judar och barbarer när vi kastar sten på säkerhetsrådets fönster, ockuperat av världens härskare…

Jag är för terrorism så länge denna nya värld är uppdelad till lika delar mellan Amerika och Israel…

Jag är för terrorism om det är Amerikas senat som ska bestämma och fördela belöningar och straff”…

Detta är utdrag ur Nizar Qabbanis dikt. Med terrorism menar han här motståndet mot ockupationsmakten Israel. Det enda legala i Israel och Palestinakonflikten är motståndet mot ockupationen. Tariq Ali skriver i sin bok Bush i Babylon (al-hambras bokförlag) ” Genom att göra Ariel Sharon till medledare i kriget mot terrorismen har regimen i Washington medvetet suddat ut distinktionerna mellan nationell frigörelse och terror. Resultatet har varit katastrofalt. Det går inte en dag utan e-post från Israel och Palestina som berättar för mig om det senaste övergreppet.”

Detta gäller också Irak och Afghanistan. Irak och Afghanistan är ockuperade av utländska trupper och utländska bolag som suger ur landet deras naturtillgångar och lägger beslag på de resurser som finns. Till och med kulturen och historien har man stulit. Efter USA:s seger plundrades museerna på sina skatter. Dessa kulturskatter dyker nu upp på exklusiva auktioner i London bland annat.

Övergrepp sker i båda dessa länder precis som av ockupationsmakten i Palestina. Hälsan för befolkningen i de ockuperade områdena försämras av ockupationen. Det är undersökt i Palestina och dokumenterat. (Lancet dokumenten) USA och Israels användning av vit fosfor och utarmat uran gör att antalet barn som föds missbildade har ökat katastrofalt. Är det någon idé överhuvudtaget att föra en klimat- och miljödebatt så länge som det pågår krig och övas för krig? Om än NATO:s övningar i Norrbotten eller annorstädes inte förorsakar några iögonfallande miljöförstöringar har de ändå en miljöpåverkan. Militariseringen inom EU går med en skrämmande hastighet. Militären och dess förespråkare har getts för stor makt. Kanske det beror på att vi har några före detta officerare i riksdag och regering.

Nu deltar Sverige fullt ut i det falskflaggade ”kriget mot terrorismen”, där de terrorister som dör är den gamla kvinnan som säljer grönsaker på torget, den lille gossen med sina skolböcker under armen, den lilla som tog sina första stapplande steg igår. Terroristerna som spränger bomber som dödar allt utan urskillning är skapade av USA och Israel. Utan USA:s och Israels kolonialism skulle dessa terrorister inte behöva verka. En och annan dåre skulle vi kanske få se på arenan. Men en och annan dåre berättigar inga krig.

”Jag är för terrorism om det är Amerikas senat som ska bestämma belöningar och straff”, skrev Nizar Qabbani. Obama och den amerikanska senaten hotar nu de bolag som kan tänkas bedriva handel med Iran, nästa land som ingår i den koloniala planeringen. Allt enligt PNAC, de dokument som låg på herr B-usch skrivbord den dagen herr Cheney och hans kumpaner tog makten.

”Och när allt är förbi, min högt värderade läsare, på vilkas bänkar tvingas vi sitta. De av oss som skrek” död åt araberna!” och de som påstod att de ingenting visste?” Skrev den hebreiske poeten Aharon Shabtai.

Astrid Boman

Musik

Anna von Hausswolff — Singing from the Grave

Annihilator — Annihilator; Soulfly — Omen & Brant Bjork — Gods & Goddesses

Band of Horses — Infinite Arms

Charged GBH — Perfume and Piss

Bobby Charles — Timeless

Damian Marley/Nas — Distant Relatives

Daniel Johnston and Beam — Beam Me Up

Danko Jones — Below the Belt & Stone Temple Pilots — Stone Temple Pilots Deluxe Edition

Deutsche Elektronische Musik: Experimental German Rock and Electronic Musik 1972–1983

Foals — Total Life Forever

Helloween — Unarmed: Best of 25th Anniversary

Killing Touch — One of a Kind

Korta musikrecensioner LVII

Liars — Sisterworld

Lyle Lovett — Natural Forces

Magnus Lindberg + Basse Wickman — Vita lögner, svarta ballader, volym 1

Merle Haggard — I Am What I Am; Mose Allison — The Way of the World & Carl Smith — Kisses Don’t Lie: 21 Greatest Hits

Musikkollektivet — Hufvudstaden

Nevermore — The Obsidian Conspiracy

Robyn — Body Talk Pt. 1

Sabaton — Coat of Arms

Sideburn — The Demon Dance

The Fall — Your Future Our Clutter

The Roots of R’n’B

Tracey Thorn — Love and Its Opposite

Vanden Plas — Seraphic Clockwork

Woods — At Echo Lake; The Magic Numbers — The Pulse (EP) & Teenage Fanclub — Shadows