Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

In memoriam LXX

Flera dödsfall har skett inom skådespelarkåren/ musikunderhållningsbranschen under denna vår 2010. Skulle vilja dela informationen med er läsare på Blaskan, även om man säkert kände till ett eller två av dessa människors död och men för att hylla dem online för evigt.

Och glöm inte helt bort att man kan donera en peng till cancerfonden eller hjärt&lungfonden!

PAUL GREY

Slipknots basist Paul Grey dog hittades död i ett hotellrum i Idaho, USA en tidig morgon den 24 maj. Paul Gray grundade Slipknot och saknas oerhört av sina bandmedlemmar. Överdos tros vara anledningen till dödsfallet.

Paul Grey blev 38 år. 8 april 1972–24 maj 2010

DENNIS HOPPER

Den legendariske coole amerikanske skådespelaren framförallt känd ifrån Easy Rider avled efter flera års kämpande mot sin prostatacancer, i sitt hem i Venice, Kalifornien. Föddes i Dodge City i Kansas USA.

Dennis Hopper blev 74 år, hann gifta sig på slutet med Victoria Duffy och efterlämnade en dotter.

17 maj 1936–29 maj 2010

Brittany Murphy’s make

Flickan som spelade i en av mina favorit tonårsfilmer-highschool filmer CLUELESS , Brittany Murphy dog i december (10 november 1977-20 december 2009) men nu i vår var det hennes makes tur att försvinna samma väg. Det var Brittany Murphys mamma Sharon som hittade den 39-årige manusförfattaren medvetslös i sovrummet i Los-Angeles polisen larmades runt halv tio-tiden på kvällen. Kort därefter dödförklarades Simon Monjack. Simon Monjack blev 39 år och avled av brustet hjärta fem månader efter sin fru. Who said you can´t die from a broken heart? Hoppas Simon och Brittany finner varandra i nästa liv/i himlen ( om man tror på den).

5 Augusti 1970–23 maj 2010

RONNIE JAMES DIO

Rocklegenden, den lilla personen med den enorma rösten , Ronnie James Dio avled i sviterna av magcancer.

Hoppas det får stå YOU ROCK på hans gravsten.

DIO / RonnieJamesDio.com - Official Site of Ronnie James Dio

10 juli 1942–16 maj 2010

Loo Lönnroth

Bloggare, mamma, författare, skribent, personlig vän till mig, Loo föddes i Sundbyberg och avled i blodcancer som spridit sig under en ganska lång period, vi trodde i januari att Loo skulle bli frisk men cancern hade spridit sig till skelettet och blivit skelettcancer. Loo somnade in på sjukhem i Stockholm, minnesstunden hölls på samma kyrka i Järfälla Kommun som hennes söta underbara son döptes på för ett år sedan. Vila i frid, kära underbara yrväder till kvinna, vän, människa. Du är saknad och vi stödjer cancerfonden något oftare nu.

Social Ingenjörskonst - Modul II

Miss Vampyria juni 2010


Legendariska konstnären Louise Bourgeois är död 1911–2010

Louise Bourgeois.Hon var den sista länken mellan den klassiska modernismen och den mera moderna konstsyn som föddes under 60-och 70-talens decennier. Feministiska konstkritiker återupptäckte hennes konst och började till vår glädje slå igenom stort vid 70 år ålder. En konstens superstjärna var född. Men som sagt var börjar hennes utbildning i Frankrike i den legendariska konstskolan Escole des Beaux-Arts och matematik på anrika Sorbonne. Hon började umgås med den tidens filosofer på modet, Jean Paul Sartre, Albert Camus med flera. Hon blev även assistent hos Fernand Leger. En personlig konst började hon utveckla med basen i den andliga gemenskap hon fick med Marcel Duchamp. Den vänskapen och konstnärliga känsla ledde in henne till vänskap med surrealistiska rörelsen och dess patriark Andre Breton. Hon flyttade från Frankrike till landet hennes föräldrar föddes i föddes, tillbaka till USA och framförallt New York, där hon bodde resten av sitt liv. Hon levde där med sin make, konsthistorikern Robert Goldwater. Men hennes genombrott kom främst under 70-talet och 80-talet. Jag har själv sett hennes verk vid två tillfällen på två olika platser. När hon nu går ur tiden försvinner den mest avgörande konstnären som faktiskt var en del av den klassiska modernismens födelsepunkt. Vila i frid och låt nya verk tillkomma i himlen önskar Dr. Indie.

Musik

Anna von Hausswolff — Singing from the Grave

Annihilator — Annihilator; Soulfly — Omen & Brant Bjork — Gods & Goddesses

Band of Horses — Infinite Arms

Charged GBH — Perfume and Piss

Bobby Charles — Timeless

Damian Marley/Nas — Distant Relatives

Daniel Johnston and Beam — Beam Me Up

Danko Jones — Below the Belt & Stone Temple Pilots — Stone Temple Pilots Deluxe Edition

Deutsche Elektronische Musik: Experimental German Rock and Electronic Musik 1972–1983

Foals — Total Life Forever

Helloween — Unarmed: Best of 25th Anniversary

Killing Touch — One of a Kind

Korta musikrecensioner LVII

Liars — Sisterworld

Lyle Lovett — Natural Forces

Magnus Lindberg + Basse Wickman — Vita lögner, svarta ballader, volym 1

Merle Haggard — I Am What I Am; Mose Allison — The Way of the World & Carl Smith — Kisses Don’t Lie: 21 Greatest Hits

Musikkollektivet — Hufvudstaden

Nevermore — The Obsidian Conspiracy

Robyn — Body Talk Pt. 1

Sabaton — Coat of Arms

Sideburn — The Demon Dance

The Fall — Your Future Our Clutter

The Roots of R’n’B

Tracey Thorn — Love and Its Opposite

Vanden Plas — Seraphic Clockwork

Woods — At Echo Lake; The Magic Numbers — The Pulse (EP) & Teenage Fanclub — Shadows