Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

Heavy metal/metal

Annihilator — Annihilator @@@@

Soulfly — Omen @@@

Brant Bjork — Gods & Goddesses @@@@

Annihilator — Annihilator.Annihilator är inte något av de större legendariska trashmetalbanden i samma anda som de stora banden från Bay Area i USA. Däremot kan jag utan att darra på stämbanden påstå att bandet i fråga är Canadas största akt inom trashmetalgenren. Men skivor inspelade sedan 80-talet. Jeff Waters har dominerad sitt band sedan 1984 och fortsätter att släppa renodlade rock ’n’ roll-skivor med blytung metal i botten. Deras nya skiva tillexempel är hur bra som helst. Flera av låtarna ligger i mästarklass. Tunga riff-baserade låtar som dunkar och släpar metalen genom eld och vatten. I bandet finns det lie av hardcorestuk i sig. Det kommer sig nog att bandet har Randy Rampage från hardcorelegenderna ”D.O.A på sång. En stor grupp med en skön superbra platta som slår mig med häpnad . Aggressivt och bara bra rakt igenom.

Soulfly — Omen.Forna Sepulturas grundare Max Cavalera fortsätter med sitt band Soulfly servera oss grymma hardcoretakter i någon form av trash/speedmetal. Han plockar in gästvokalister från The Dillinger Escape Plan och Tommy Victor från hederliga Prong gästsjunger på skivan. Allting är bra och musiken håller hög kvalitet. Men nackdelen, om än så liten detalj som sådan kan störa – så är det lite stelt inspelat och jag tycker att låtarna visserligen är blytunga i dess rena form. Ändå blir plattan för mycket hårda puckar men färre varierande låtar på plattan. En detalj som jag regerar på fastän ändå får jag lyfta på hatten för att säga att Max Cavalera gjort ett styvt jobb igen.

Brant Bjork — Gods & Goddesses.Brant Bjork är en av de män som var med och skapade stonerocken genom bandet Kuyss – där även Josh Homme ingick, och senare Fu Manchu. Det är tung gitarrbaserad musik där man hämtat långsamhetens tunga arv från Black Sabbath och psykedeliska rocken från 60-talet. Brant Bjork är numera soloartist och släpper ett fullständigt suveränt nytt album. Varenda spår är relevant och har en förödande kraftfull temperament att luta sig tillbaka till. Musiken blir starkare för varje delmoment i skapande processen som får liv vid genomlyssningen. Ett praktverk från en mästare på stor majestätisk modern stonerrock av idag. En modern och storslagen epik och romantik. En av sommarens kommande storverk.

Musik

Anna von Hausswolff — Singing from the Grave

Annihilator — Annihilator; Soulfly — Omen & Brant Bjork — Gods & Goddesses

Band of Horses — Infinite Arms

Charged GBH — Perfume and Piss

Bobby Charles — Timeless

Damian Marley/Nas — Distant Relatives

Daniel Johnston and Beam — Beam Me Up

Danko Jones — Below the Belt & Stone Temple Pilots — Stone Temple Pilots Deluxe Edition

Deutsche Elektronische Musik: Experimental German Rock and Electronic Musik 1972–1983

Foals — Total Life Forever

Helloween — Unarmed: Best of 25th Anniversary

Killing Touch — One of a Kind

Korta musikrecensioner LVII

Liars — Sisterworld

Lyle Lovett — Natural Forces

Magnus Lindberg + Basse Wickman — Vita lögner, svarta ballader, volym 1

Merle Haggard — I Am What I Am; Mose Allison — The Way of the World & Carl Smith — Kisses Don’t Lie: 21 Greatest Hits

Musikkollektivet — Hufvudstaden

Nevermore — The Obsidian Conspiracy

Robyn — Body Talk Pt. 1

Sabaton — Coat of Arms

Sideburn — The Demon Dance

The Fall — Your Future Our Clutter

The Roots of R’n’B

Tracey Thorn — Love and Its Opposite

Vanden Plas — Seraphic Clockwork

Woods — At Echo Lake; The Magic Numbers — The Pulse (EP) & Teenage Fanclub — Shadows