Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

DVD-film

Har du hört ryktet om Morgans? @

Regi: Marc Lawrence

Har du hört ryktet om Morgans?Nu skall vi förmedla lite känslor kring detta illaluktande kalkonfilm eller sörja, om man därvid föredrar de ordet.

Hejsan jag heter Hugh Grant och jag är med i denna sörja, förlåt romantisk komedi med små action-inslag. Jag vet att de flesta av mina filmkollegor brukar när de tjänat pengar, våga sig på att spela in framgångsrika eller dynamiska indiefilmer. Man satsar på kvalitetsfilmer eller konstnärliga vågade projekt. Men jag Hugh Grant ville hellre spela under min kapacitet och under min värdighet – och valde klåparen Marc Lawrences skräpmanus och skräpregi. Det är en fånig film där vi alla spelar så uselt och säger så usla repliker som möjligt. Det bästa jag visste var att spela med filmens enda bra skådespelare, den fina Hollywood-cirkusbjörn – som gjorde bäst ifrån sig.

Jag gillar också hur Sam Elliott och karaktärskådespelaren Mary Steenburg spelar visa men saktmodiga och tuffa poliser i en redneckstad. Oh, vilken usel film jag måste skämmas att spela med i.

Hejsan jag heter Sarah Jessica Parker och spelar storstadsvåp med New Yorkkänsla och spelar mycket dummare och fjantigare än vad jag skulle göra i normala fall. Men här blir jag klichédrottning och spelar uruselt och säger de dummaste repliker jag någonsin sagt i en film. Tack för skräpet, förlåt soporna jag tvingades av frivillighet att medverka i.

Nåväl här kommer undertecknads synsätt: Så många klichéer har jag inte sett om USA stapplats i någon film, någonstans. Landsbygden består av religiösa vapenfixerade rednecks som ändå är trevliga och lantliga i visdom och humorlöshet. Dessutom republikaner. New Yorkbor är fina liberala demokrater men ändå framgångsrika fördomsfullas mot allt utanför New Yorks gränser. Nej tack och slängbort detta undermåliga dravel långt bort.

Musik

Avi Buffalo — Avi Buffalo

Black Sabbath: Dio-åren

Chemical Brothers — Further

De lyckliga kompisarna — Hugos sång & Street Kids — Back in the Days

Devo — Something for Everybody

Dr. Indies sommarecensioner juli/augusti

Elizabeth Cook — Welder

Eminem — Recovery

Familjen — Mänskligheten & Oskar Linnros — Vilja bli

Grand Magus — Hammer of the North

Iggy Pop & The Stooges — Raw Power & Iggy Pop — Lust for Life

Joe Strummer — The Future Is Unwritten

John Norum — Play Yard Blues

Judas Priest — British Steel: 30th Anniversary Edition

Meat Loaf — Hang Cool Teddy Bear

Melvins — The Bride Screamed Murder

Memento Mori — Ur skymningen 1982–1988; Date-X — Date-X; Allan Ladds — Ingenstans — Ingenting 1977–1983 & Vi äro huliganer: Punk och ny våg från Eskilstuna 1978—1984

M.I.A. — Maya

Nisse Hellberg — En modern man

Ozzy Osbourne — Scream

Pernice Brothers — Goodbye, Killer

Scissor Sisters — Night Work

The Rat Pack — The Rat Pack: 125 Great Tracks

Tom Petty and The Heartbreakers — Mojo

Ulf Lundell — En öppen vinter & Mikael Wiehe — Ta det tillbaka

Vit päls — Nu var det så i alla fall & Johan Borgert & Holy Madre — Nu är jag ett as