Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

Insändare

EN KRYSSNING MED BIRKA PARADISE!

Måndagen den 21/6 gick jag ombord på Birka, för ett antal timmars avkoppling, en skön och som jag själv tycker att det kan vara mysig och gemytlig miljö.

Som många gånger förr brukar jag börja min kryssning med att besöka whiskybaren på plan 6. Så även denna gång, med en kaffe och en Glengoyne Burnfoot. En whisky som är framtagen för taxfreemarknaden. Burnfoot är ingen ålderbestämd whisky, men det ingick bl.a 34 årig whisky i den. Vilket får mig att tro att det kunde ha varit en blended kanske? Om jag har fel i det, så rätta mig gärna.

Sedan gick undertecknad ner en våning till puben, där nöjesvärden Mats Larson sjöng och underhöll de gäster som behagade lyssna på hans sång till eget gitarrkomp. Denna kille har ett otroligt låtminne och en mycket stor repertoar, med låtar ur den svenska visskatten till Creedence, Bryan Adams och Elvis Presley tillräckligt för att räcka i åtskilliga timmar. Sen var jag inne i Club Copacabana, som danssalongen heter ombord.

Där var dansbandet Bob Stevens, hemmahörande i Helsingborg i full fart för de mer dansanta i publiken. Nu är ju jag alls ingen vän av dansband och deras musik. Men de var nog så kompetenta. Så jag återvände till puben där nu Bengan hade tagit över för karaoke och senare också så bjöd han på sång och musik. Också han kompade sig själv på gitarr. Precis såsom Mats Larsson bjöd han oss på en musikalisk resa. Han framförde allt från Evert Taube, Ted Gärdestad och även Elvis!

Träffade senare under morrontimmarna några trevliga tjejer Karolina och Linn som var från Ljusdal. Sov sen gott. 11.00 uppe på soldäck på plan 10 underhöll os åter igen denna fenomenale Mats Larsson åter igen, spelade och underhöll oss där. Med både musik och roliga och komiska anekdoter ur sitt liv. Fanns ej många där som han ej var framme hos och spelade för. Kan nästan säga att han fick oss alla att må bra och att han verkligen är rätt man på rätt plats. Vi fick höra låtar av Evert T och lite om hans liv med, liksom om Cornelis, Robban och många fler. När han var klar så spelade Poplabbet för oss och i första låten som var en av Doobie Brothers stora hits, var Mats med.

Ålandshav låg blankt och stilla, inte som en spegel men ej heller så långt ifrån. Det yttre havsbandet bjöd på med sina få skär och holmar. Senare innerskärgården bjöd på fina stugor och även större byggnationer man kunde se från vårt fartyg då det stävade in mot Stockholm och Stadsgården, där Birkaterminalen ligger.

Nöjd med denna resa gick jag en het julitisdag 15.45

Uffe

Musik

Avi Buffalo — Avi Buffalo

Black Sabbath: Dio-åren

Chemical Brothers — Further

De lyckliga kompisarna — Hugos sång & Street Kids — Back in the Days

Devo — Something for Everybody

Dr. Indies sommarecensioner juli/augusti

Elizabeth Cook — Welder

Eminem — Recovery

Familjen — Mänskligheten & Oskar Linnros — Vilja bli

Grand Magus — Hammer of the North

Iggy Pop & The Stooges — Raw Power & Iggy Pop — Lust for Life

Joe Strummer — The Future Is Unwritten

John Norum — Play Yard Blues

Judas Priest — British Steel: 30th Anniversary Edition

Meat Loaf — Hang Cool Teddy Bear

Melvins — The Bride Screamed Murder

Memento Mori — Ur skymningen 1982–1988; Date-X — Date-X; Allan Ladds — Ingenstans — Ingenting 1977–1983 & Vi äro huliganer: Punk och ny våg från Eskilstuna 1978—1984

M.I.A. — Maya

Nisse Hellberg — En modern man

Ozzy Osbourne — Scream

Pernice Brothers — Goodbye, Killer

Scissor Sisters — Night Work

The Rat Pack — The Rat Pack: 125 Great Tracks

Tom Petty and The Heartbreakers — Mojo

Ulf Lundell — En öppen vinter & Mikael Wiehe — Ta det tillbaka

Vit päls — Nu var det så i alla fall & Johan Borgert & Holy Madre — Nu är jag ett as