Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

Punk

De lyckliga kompisarna — Hugos sång @@@

Street Kids — Back in the Days

De lyckliga kompisarna — Hugos sång.De lyckliga Kompisarna är tillbaka med både ny ep och fullängdsskiva sedan bandet officiellt lades ned omkring 1997, fast dök upp igen 2008 för att börja spela in nya låtar. jag har ingen aning hur bandet är på att spela live idag, De Lyckliga kompisarna vet jag däremot hur deras nya låtar, som ingenting har hänt sedan jag lyssnade på deras första skiva inspelat på Birdnest i början av 90-talet. Jag hör samma tematik och samma gestik på nya albumet. Den enda skillnad att skivbolaget inte heter Birdnest utan Wild Kingdom/ Sound Pollution numera - fast fortfarande är det samma glada trallpunk som man lätt kan tröttna på eftersom den kanske inte direkt inbjuder till något spännande nytänkande inom genren. Men är den gjort med samma glada humör som just DLK så kan jag köpa det. jag har alltid tyckt om deras lättsamma lite stil av landsbygdpunk i samma stil som Torson eller Svenne Rubin och Perssons Pack under flertalet år. Glad musik för glada själar. Nya låtarna är helt okej att upptäcka igen.

Street Kids är ett fransk oipunkbband som jag inte kan något alls om. Deras nya skiva landade på redaktionen så jag tog hem den för att lyssna på den med stort nöje. Det är snabba låtar och politiska beskrivningar från franska gatans gator och det är unga män som skriver om ungdomar i ett starkt klassbundet Frankrike. Eftersom jag inte behärskar franskan, så får jag gå det jag lyssnar, vilket räcker långt. Stundtals leder bandet mig mot The 4-Skins eller Cockney Reject klassiska plattor från tidiga 80-talet eller kanske ännu hellre skinheadbandet The Business. Nåväl det spelar ingen roll. Deras låtar är bra och har snabba tempobyten och känns hårda som puckar att skicka in mot borgligheten, även i Sverige.

Musik

Avi Buffalo — Avi Buffalo

Black Sabbath: Dio-åren

Chemical Brothers — Further

De lyckliga kompisarna — Hugos sång & Street Kids — Back in the Days

Devo — Something for Everybody

Dr. Indies sommarecensioner juli/augusti

Elizabeth Cook — Welder

Eminem — Recovery

Familjen — Mänskligheten & Oskar Linnros — Vilja bli

Grand Magus — Hammer of the North

Iggy Pop & The Stooges — Raw Power & Iggy Pop — Lust for Life

Joe Strummer — The Future Is Unwritten

John Norum — Play Yard Blues

Judas Priest — British Steel: 30th Anniversary Edition

Meat Loaf — Hang Cool Teddy Bear

Melvins — The Bride Screamed Murder

Memento Mori — Ur skymningen 1982–1988; Date-X — Date-X; Allan Ladds — Ingenstans — Ingenting 1977–1983 & Vi äro huliganer: Punk och ny våg från Eskilstuna 1978—1984

M.I.A. — Maya

Nisse Hellberg — En modern man

Ozzy Osbourne — Scream

Pernice Brothers — Goodbye, Killer

Scissor Sisters — Night Work

The Rat Pack — The Rat Pack: 125 Great Tracks

Tom Petty and The Heartbreakers — Mojo

Ulf Lundell — En öppen vinter & Mikael Wiehe — Ta det tillbaka

Vit päls — Nu var det så i alla fall & Johan Borgert & Holy Madre — Nu är jag ett as