Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

Soul/dansmusik

Familjen — Mänskligheten @@@

Oskar Linnros — Vilja bli @@@@

Familjen — Mänskligheten.Johan T Karlsson fortsätter att under sitt gruppnamn Familjen att göra både house och delvis disco som en del i sin snygga kostymerade ram där popen blir houserytmer. Det är en karamell att smälta och ta till sig då Johan T Karlsson får till det bra. Han stuvar och fixerar sina låtar så at dessa svävar bra omkring i tillvaron. Men visst kan det bli för snyggt så att det blir för mycket blankpolerad yta som snart förtar den första tidens charm. men snart återbördas man till den tillvaro som jag behöver skolas in i. Familjen bubblar och sprutar sina dansanta ideal som en fontän över min anliga lekamen. bra musik är det men aldrig för mycket, utan snarare för tillbakadragen pop med house i botten.

Oskar Linnros — Vilja bli.Oskar Linnros har nog allt för att han skall bli 2010 års sommarhjälte på scener och tv. hans första soloalbum knockar mig med sina snygga soullåtar som alltmera kan nämnas i samma stil där Eric Gadd, Peter Lemarc och Mauro Scocco gränstraker och det med bravur. Oskar Linnros var en del i erkända hip hopkonstellationen Snook, mannen bakom electrogruppen Maskinen och producent bakom Veronica Maggios ”Och vinnaren är.” Men nu handlar det om ädelsvensk soul som bara en säker kille på 26 år kan framodla med bravur. låtarna är snygga och känns som om sommarens bästa strandskiva redan har landat här. Kan inte komma ifrån att jag verkligen inte trodde att en snart 45 årig gammal punkare skulle sitta och se glad ut hela året om, tillsammans med en ung man som redan på singeln, lyckats över all förväntan att ge oss bra och moderna souliga poplåtar som är snygga refränger och fräcka arrangemang i de musikaliska delarna av soloprojektet.. Oskar Linnros får till en skiva som man tacknämligt tar emot och får sig en viss tids visdom från en ung genialisk musiker, som vet hur man skapar bra hits och fin modern svensk soul i Marvin Gayes anda.

Musik

Avi Buffalo — Avi Buffalo

Black Sabbath: Dio-åren

Chemical Brothers — Further

De lyckliga kompisarna — Hugos sång & Street Kids — Back in the Days

Devo — Something for Everybody

Dr. Indies sommarecensioner juli/augusti

Elizabeth Cook — Welder

Eminem — Recovery

Familjen — Mänskligheten & Oskar Linnros — Vilja bli

Grand Magus — Hammer of the North

Iggy Pop & The Stooges — Raw Power & Iggy Pop — Lust for Life

Joe Strummer — The Future Is Unwritten

John Norum — Play Yard Blues

Judas Priest — British Steel: 30th Anniversary Edition

Meat Loaf — Hang Cool Teddy Bear

Melvins — The Bride Screamed Murder

Memento Mori — Ur skymningen 1982–1988; Date-X — Date-X; Allan Ladds — Ingenstans — Ingenting 1977–1983 & Vi äro huliganer: Punk och ny våg från Eskilstuna 1978—1984

M.I.A. — Maya

Nisse Hellberg — En modern man

Ozzy Osbourne — Scream

Pernice Brothers — Goodbye, Killer

Scissor Sisters — Night Work

The Rat Pack — The Rat Pack: 125 Great Tracks

Tom Petty and The Heartbreakers — Mojo

Ulf Lundell — En öppen vinter & Mikael Wiehe — Ta det tillbaka

Vit päls — Nu var det så i alla fall & Johan Borgert & Holy Madre — Nu är jag ett as