Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

Indiepop

Vit päls — Nu var det så i alla fall @@@

Johan Borgert & Holy Madre — Nu är jag ett as @@@

Trevligt med två svenska plattor som kommit ut tidigare i år, i våras var det visst. Men nu ligger två svenska plattor med lite indie, som varken kan sägas vara sådär riktigt bra men ändå bra nog för att få mig att bli glad i hågen och kan gå utanför min egen omvärld ett tag eller åtminstone i den här sommaren le lite extra. Först ut är Malmöbandet jag knappast har någon relation till alls för utom att jag hört någon låt och känt till bandet. Men nu ger Carl Johan Lundgren i Vit Päls ut sina olika lågbudgetinspelningar på en samlingsplatta. Det låter lite otämjd och till och med sjunger han lite så där falskt. Karl-Johan Winqvist (First Floor Power) ligger bakom själva produktionen på musiken. Så man kan kalla det för en sorts samlingsplatta men ändå inte, eftersom låtarna är för det mesta är nya sånger. Stundtals sjunger bara Carl Johan Lundgren bara själv till kompet till egenhändigt inspelat gitarr. Fast oftast är bandet med på låtarna. Lite knaggligt och lite lagom bra. En sorts lågoddsare till band som finns där men betyder inte så kanske inte så mycket som band för min personliga del. En lagom charmig platta.

Johan Borgert & Holy Madre — Nu är jag ett as.Johan Borgert & Holy Madre släppte en svensk popig discosoulig skiva där de rena poplåtarna tränger sig fram, liksom armbågar sig fram mitt i discolunket som finns mitt i musiken tillfälligt. Plattan är bättre än debutskivan men når inte de största himmelska fröjderna. Utan blir lite lagom upphöjd pop. Bra och begåvat men lite för mainstream för min smak så att det som sticker ut sticker inte tillräckligt mycket utan förblir en trevlig popplatta att lyssna på i besöken till sommarens olika badstränder.

Musik

Avi Buffalo — Avi Buffalo

Black Sabbath: Dio-åren

Chemical Brothers — Further

De lyckliga kompisarna — Hugos sång & Street Kids — Back in the Days

Devo — Something for Everybody

Dr. Indies sommarecensioner juli/augusti

Elizabeth Cook — Welder

Eminem — Recovery

Familjen — Mänskligheten & Oskar Linnros — Vilja bli

Grand Magus — Hammer of the North

Iggy Pop & The Stooges — Raw Power & Iggy Pop — Lust for Life

Joe Strummer — The Future Is Unwritten

John Norum — Play Yard Blues

Judas Priest — British Steel: 30th Anniversary Edition

Meat Loaf — Hang Cool Teddy Bear

Melvins — The Bride Screamed Murder

Memento Mori — Ur skymningen 1982–1988; Date-X — Date-X; Allan Ladds — Ingenstans — Ingenting 1977–1983 & Vi äro huliganer: Punk och ny våg från Eskilstuna 1978—1984

M.I.A. — Maya

Nisse Hellberg — En modern man

Ozzy Osbourne — Scream

Pernice Brothers — Goodbye, Killer

Scissor Sisters — Night Work

The Rat Pack — The Rat Pack: 125 Great Tracks

Tom Petty and The Heartbreakers — Mojo

Ulf Lundell — En öppen vinter & Mikael Wiehe — Ta det tillbaka

Vit päls — Nu var det så i alla fall & Johan Borgert & Holy Madre — Nu är jag ett as