Ansvarig utgivare
& tillhandahållare
Micheles Kindh
dr.indie@blaskan.nu

Glam/heavy metal

Murderdolls — Women & Children Last @@@

Sister Sin — True Sound of the Underground @@@

Norma Jean — Meridional @@@@

Murderdolls — Women & Children Last.Jag hamnar i ett inferno av hårdare musik som antagligen förvandlas till heavy metal eller punkig glammetal och så har vi åt andra sidan Norma Jeans aggressiva hardcoremetal som har anor från Rage Against The Machine och kanske lite av Korn i sig. Jag tänker lika mycket på att amerikanska Norma Jean låter också som Agnostic Front och Black Flag i tendensen att skramla väldigt mycket.

Om vi håller oss till Murderdolls som är ett sidoprojekt som blev en grupp där Slipnots egen trumslagare Joey Jordison och Static X egen gitarrist Tripp Eisen är själva grunden för bandet. Deras nya skiva är en härlig hybrid av hårdslående punkig metal och sleazerockens skitiga sida och lite snygg glammetal. Kompentent hårdrock och med bred svängramm med väl uttänjt utrymme med tung ljudbild. Det är en bra rockplatta som kanske inte kommer revolutionera världen men ändå hålla sig väl framme i hårdrockens främsta led under hösten. Den här skivan har jag haft med mig under flera dagar och fallit för dess charm. Visst kan man spåra lite av Misfits skräckpunk fast i det här fallet blir musiken tyngre och hårdare och närmare till metallen än punken. Det är i vilket fall som helst sofistikerad och väl utförda låtar med välbyggda konstruktioner som gör skivan till ett konceptuellt möte med glam och sleazemetal.

Sister Sin — True Sound of the Underground.Sister Sin från Sverige/Göteborg spelar mera traditionell heavy metal och låter också så. Fast kanske inte i den anda som sina svenska Bullet spelar. Det vill säga heavy metal i samma anda vi nämner Accept, UDO, Saxon eller Krokus. Den är mera modernare och inte möjligtvis bättre men däremot har man uppdaterat sitt sound betydligt mera än renodlade heavy metalband. Här ligger nog Mötley Crüe närmare Sister Sin. Med sin vackra sångerska i spetsen gör bandet tunga insatser och låter mycket bra på albumet. Sister SIn karvar ur det bästa från hårdrockens trädgrenar och spelar sönder skogen så att ett kalhygge blir kvar. Hårt och slående med järnhammare i skallen. Sågar ned min hjärna till botten av slammet. Det är skitig men ändå snygg hårdrock jag älskar att lyssna på.

Norma Jean — Meridional.Norma Jean har bara ett litet marginellt problem att nu metaltendenser kan sippra ned i bland låturvalet. Men det är inget som egentligen stör helhetsbilden av bandet. Jag har knappast kunnat tänka mig en bättre skiva som mixar ilska och supertunga attacker som just amerikanska Norma Jean gör. Suicidal Tendencies är ett annat band jag tänker på när det gäller Norma Jeans mera alternativa undergroundmetal. Allt som låter vid sidan om mainstream hyllar jag alltid. Norma Jean ger ut sitt hittills bästa album.

Musik

Accept — Blood of the Nations

Arcade Fire — The Surburbs

ASIA — Omega

Bettye LaVette — Interpretations: The British Rock Songbook

Black Francis — NonStopErotik

Blackmore’s Night — Autumn Sky

Danzig — Deth Red Sabaoth

Deathstars — Night Electric Night

Dungen — Skit i allt

Harriet Ohlsson — Arena Rock & Lisa Pedersen — Heart Monster Fear Machine

Imperial State Electric — Imperial State Electric (Dr. Indie)

Imperial State Electric — Imperial State Electric (Dr. Rock)

Interpol — Interpol

Iron Maiden — The Final Frontier

Isobel Campbell & Mark Lanegan — Hawk

Korta musikrecensioner LVIII

Lloyd Cole — Broken Records

Los Lobos — Tin Can Trust

Ludwig Bell — Jag har försökt förklara; Andreas Söderlund — Daustralien & CEO — White Magic

Mark Olson — Many Colored Kite

Murderdolls — Women & Children Last; Sister Sin — True Sound of the Underground & Norma Jean — Meridional

Peter Wolf — Midnight Souvenirs

Raubtier — Det finns bara krig

Richard Thompson — Dream Attic

Soundtrack från dokumentärfilmen 135 Grand Street New York 1979

Teddybears — Devils Music

The Beatles — The Beatles in Stereo

The Göteborg String Theory — The Göteborg String Theory

Villagers — Becoming a Jackal & Johnny Flynn — Been Listening

Wille Ahnberg — Sex dagar av sju