Poppius och GTV

Drömmer du om att vara där det händer och att göra skillnad i människors liv och vardag? Då kanske du ska söka en journalistutbildning? I dag arbetar en del yrkesverksamma journalister utan utbildning men med en utbildning från folkhögskola eller universitet så förbättrar du dina chanser till att kunna ta klivet in i mediebranschen. Konkurrensen inom media är hård och då är det fantastiskt bra att det finns utbildningar som hjälper till att slipa dina journalistiska förmågor.

I dag finns det ett flertal utbildningar att välja emellan. Många högskolor erbjuder utbildning inom media/journalistik men även folkhögskolor och fristående utbildningar som Poppius journalistskola och GTV TV-produktion.

Poppius journalistskola i Stockholm Globen City

Poppius journalistskola ligger belägen i Stockholm, närmare bestämt Arenavägen 61, Globen City. Här erbjuds grundkurs i praktisk journalistik och lilla grundkursen i praktisk journalistik, vilket är en kvällskurs. Grundkurs i praktisk journalistik ges dagtid och startar två gånger om året med 15 stycken kurstillfällen. Behörighetskrav är godkända gymnasiebetyg, goda kunskaper i svenska och bärbar dator. Kursen är på deltid och pågår i sammanlagt 105 utbildningstimmar.

Lära sig grunderna i journalistik

Under utbildningen så lär man sig, så som namnet antyder, grunderna i journalistik. Under kursens gång så får man, precis som en journalist, göra researcharbete och publicera artiklar. Till sin hjälp har man en lärare som även är yrkesverksam journalist med mycket vana och erfarenhet från arbetet och kanske även från CRM system, vilket är värdefullt för ett företag i dag. Läraren vägleder studenten under hela kursens gång och hjälper sagda att nå sin fulla potential och se nya, spännande vinklar på saker och ting.

Poppius kurs lilla grundkursen i praktisk journalistik ges endast kvällstid och de ber då intresserade att kontakta dem via e-post om de vill veta mer om kursen och kurstillfällen.

Poppius har även andra kurser som exempelvis research eller reportage. För att se när dessa startar, var god besök Poppius hemsida.

GTV TV-produktion YH-utbildning

GTV TV-produktion ges tvåårig YH-utbildning till TV-produktionsspecialist. När man är klar med utbildningen är man redo med att ta sig an både kontrollrum och videoredigeringar. Utbildningen ges på heltid första året och varvas med föreläsningar, traditionella studier och praktisk övning. Stället är uppbyggt för att likna ett produktionsbolag med all teknik som finns ute på ett riktigt produktionsbolag, allt för att göra utbildningen så realistisk och förberedande för studenten som möjligt.

Under det andra året på YH-utbildningen så gör man praktik och efter det är man väl förberedd att börja arbeta på ett produktionsbolag som t.ex. Strix Television eller Meter Television, allt är möjligt.

Inlägg skapade 27

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen
cenote