Allt fler vill odla

De senaste åren har allt fler människor fått ett intresse för odling. Att intresset har ökat har flera orsaker. Till exempel för att det är mer miljövänligt att odla sina egna grönsaker och dessutom är det mycket billigare. Det har även talats en del om att odling gynnar din psykiska hälsa vilket är en annan anledning till att många vill börja odla.

Börja odla

Är du peppad på att börja odla kan du gå in på Florea där du finner olika fröer. Du kan välja och vraka mellan fröer och lökar för både grönsaker, örter, bär, frukt och blommor. Förutom att du behöver införskaffa fröer behöver du även köpa jord och något att odla i. Tänk på att du behöver flytta över plantorna allt eftersom de växer till större krukor eller ut i en pallkrage.

Ska du förodla grönsaker kan du göra det i små kartonger inomhus. När plantorna tagit sig och det inte längre är kallt på nätterna kan du sätta ut dem.

Det viktigaste för att dina växter ska må bra är att de bör vattnas regelbundet. Sedan behöver de också ha solljus. Att odla innebär att du behöver ta hand om plantorna genom att klippa bort kvistar som ruttnat eller behandla växterna när de har drabbats av någon typ av ohyra. Ska du plantera utomhus behöver du rensa bort ogräs för att dina plantor ska få den näring de behöver. Om du tycker att växterna inte tar sig eller inte verkar må bra kan du ge dem växtnäring.

Inlägg skapade 33

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen
cenote