Svenska företag dåliga på digitalisering

Även om Sverige är framgångsrikt när det kommer till företagande finns det idag stora kunskapsluckor. Långt ifrån alla svenska företag är förberedda att klara av att driva sin verksamhet helt på den digitala marknaden.

23 procent ligger efter

Den som vill lyckas med sitt företagande eller som entreprenör måste inse att det krävs mer kunskap än ekonomi och kompetens kring sina egna produkter och tjänster. Här behövs spetskompetens inom marknadsföring och digitalisering. Enligt industrinyheterna har 23 procent av de svenska företagen ett stort behov av att fördjupa sig mer inom detta viktiga område.

Ett bra steg kan vara att titta närmare på interim digital marknadchef vilket kan vara just vad ditt företag behöver. Med en marknadschef som kan den digitala marknaden tar vilket företag som helst ett kliv framåt. När regeringen vill att allt fler jobbar hemifrån sätter det givetvis digitaliseringen på kartan ännu tydligare.

Behövs fortbildning

Den allmänna uppfattningen bland experter är att de svenska företagen behöver ökad förståelse för vilka verktyg som står till buds. Det finns alltså stora fördelar för en entreprenör att följa med i nyheterna vad som händer på området kring digitalisering. Det gäller att fortbilda sig och hålla sig nyfiken, annars blir man förmodligen frånåkt rätt fort. Man ska inte heller se digitalisering som ett hinder på vägen utan snarare ett bränsle för framtiden. Det kan kosta en del att köpa in både programvaror och experthjälp, men det ska ses som en investering. För vissa företag kan det innebära fortbildning på bred front för personalen. För att konkurrera på världsmarknaden är det viktigt att det finns en allmän kunskap om digitaliseringen i ett företags alla nivåer. Mycket av det administrativa arbetet går att automatisera, vilket sparar in stora summor pengar om det sköts på rätt sätt. När det kommer till att locka nya kunder och att behålla en bra kundrelation är dessa kunskaper ovärderliga.

Inlägg skapade 27

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen
cenote