Allt fler vill spara energi

Kraftigt stigande elpriser har gjort att fler vill minska energiförbrukningen i hemmet. De skenande elpriserna gräver djupa hål i svenska hushålls plånböcker vilket ger en del ekonomiska problem. Förutom att spara in på elkostnaderna är ett annat alternativ att sälja guld för att få mer pengar på fickan.

Sälj guld och få en ekonomisk säkerhet

Att sälja guld och andra saker som du inte längre använder är ett ypperligt sätt att skapa ekonomiska marginaler. Guld som ändå bara ligger och inte används gör ingen nytta. Men lite extra pengar på ett sparkonto kan ge dig desto mer. Genom ett försäkrat brev kan du enkelt sälja guld hemifrån. Beställ ditt brev nu och skicka iväg ditt guld för en prisbedömning. Om du anser att budet du får är bra, tackar du ja och har pengarna inom en dag på kontot.

Elexperter är nedringda

Det rapporteras ideligen om det höga elpriserna och hur människor gör för att försöka sänka elräkningen. Landets energirådgivare har fullt upp. De översköljs av personer som är oroliga över hur de ska klara av hösten och den kommande vinterns elpriser. Hyresgäster är oroliga för att få bo i kalla lägenheter om hyresvärden sänker värmen. Med lite extra pengar på fickan av att ha sålt guld kan du känna dig tryggare. Energiexperterna är överens om att bostadens uppvärmning och varmvatten är två stora eltjuvar.

Sänk temperaturen inomhus

Minskad elförbrukning är ett högst aktuell samtalsämne idag. Det beror på att elpriset är för många plågsamt högt just nu. Men det finns bra knep att ta till för att sänka elräkningen. En riktig eltjuv är temperaturen inomhus. Genom att sänka inomhustemperaturen med endast en grad är det möjligt att minska uppvärmningsenergin med hela 5 procent.

Golvvärme är en energislukare

En annan bov är elvärmda badrumsgolv. Om du sätter golvvärmen i badrummet på 23-24 grader, och inte stänger badrumsdörren, står golvvärmen och jobbar för fullt för att försöka värma upp resten av bostaden som har en lägre temperatur. Att stänga av golvvärmen på sommaren är det bästa att göra. Sedan under vinter kan du sätta golvvärmen på samma temperatur som är i huset, det ger stor effekt.

Prioritera korta duschar

Varmvatten står för ungefär en fjärdedel av energianvändningen i ett hus. Duschandet är en stor utgiftspost. Om en familj skulle bestämma sig för att minska duschandet med fem minuter per dag så är det möjligt att minska kostnaderna för varmvatten med cirka 1000-2000 kronor.

Byt duschmunstycke och spara pengar

Att titta på duschmunstycket är också klokt att göra. Se efter hur mycket vatten som kommer genom duschmunstycket. För att kolla det kan du ta en hink som rymmer 10 liter och sätta på duschen. Om hinken fylls innan det har gått en minut är det värt att byta duschmunstycke. Det finns många snålspolande duschmunstycken att köpa.

Inlägg skapade 33

Relaterade inlägg

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen
cenote